《Apex Legends》討論區 #86 ALGS

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
課左傳家寶會唔會重置左500箱拎傳家寶架?
應該唔會
我課完傳家寶, 再抽多幾十下就拎左保底傳家寶150pts

等高手確認
No
有無人ps5 入唔到game? 係咁配對中
剩係東京ser 係咁,轉左奧勒岡入到
我都係
金2變新手4 升返做金4
再跌多次去新手4
點先連到入靶場呀屌你
撞多幾次
想落新手牌刷個四千錘同骷髏海
連咩ser 都200ping 起跳 點打
幾鍾意佢 覺得佢幾有性格
唔會為咗View 數特登打Apex
其實你一比佢扣分 同 +0
熄機再開就無問題
熄game
一日打十幾鋪 完場統計幾乎有大半都係顯示我降級至新手四
入返大廳就冇事
琴晚打Rank見到有一場理論上應該要扣分 , 但係結算係顯示+0 , 即刻Quit Apex等一陣之後先至開 , 再睇返上一場結算先至顯示返正常 .

btw發現咗而家銅牌嘅難度同打季中嘅金牌難度都係差唔多 , 我諗除咗慣常Rank Reset至外 , 今季嘅重生之子都影響咗上分嘅難度

今季上鑽個均傷同kd都低左
人都難打左 仲有時會白金拉上鑽場打
而家日ser夜晚經常都配唔到Rank
難得match到一係就加大分出番黎+0當唔計
仲要有時3個紅logo突然出晒黎拉腳拉足成場
琴晚9點到10點完全連唔到日ser , 10點打後先正常返
以前至少左下角都見到有個配對人數而家冇得睇都唔知等緊乜
Casual d人死勁快唔好玩Rank又要唔知等幾耐真係服左Respawn
轉ser又一百ping起跳
selly有得同牙彩打機
呢排ps 真係好多問題
差唔多打成百場至贏一場,同人對槍好似永遠都輸,玩到好灰……係咪唔應該玩落去?
我槍法都好水皮,唔夠人打真係會好灰,得閒先練下控槍,調整下心態,千其唔好逼自己太盡

打機既野總會有人勁啲,尤其apex係槍game,好難同啲勁人硬踫硬鬥對槍,所以有時就算食唔到雞,最少都要自己覺得有趣,咁先keep到自己有玩落去既動力。今鋪r左幾多傷返黎,拳頭鎚死人,比人追殺仲走到佬,未尚唔係一種進步

打到咁上下累就可以去休息下,心態會容易調整啲。真係好想快啲進步仲可以睇下啲高手打apex既片,槍法就一定無得吸收架啦,但係話唔定多少都吸收到佢地既觀念、企位。死人係無輸出的,所以只要自己無死得咁快,就係一種進步
我啱啱開始玩都係一樣

依家solo pubs最多打1500傷 6-8個頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞