《Apex Legends》討論區 #86 ALGS

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
唔會啦 呢幾日咁多highlight全部好誇張
第一日zaine最尾比e36食 1v3隻射剩4粒彈e36隻seer已經1shot
跟住nth條友枝volt mande係空中strafing緊空左一槍pk但佢成排volt中哂
之後yuki vs hal嗰段 hal前面殺hakis嗰下slide落地個準心仲跟到hakis
hakis反而track唔到hal
hakis仲要係頂尖mnk
啲人話mnk有身法上限高過手制
上到algs秀你媽的身法
hakis唔算最頂尖啦
nth個clip
mande horizon tap strafing喺controller volt面前都係一pat屎
acend個光頭佬復活到兩次都算係咁
仲要係俾DF 20名偷啜
戇鳩當有趣就係呢啲
認真打你又打唔贏,troll住玩又搞唔撚到人
出黎做小丑
tao本身定位就係直播小丑 你想佢有幾勁
大家4個月後再見
sor好少睇繁體支那個班傻閪 以為有料頂3mz皮特去打應該都有職業選手既實力但戇鳩在troll又唔撚係troll得有效果真係柒多兩錢重
https://youtu.be/Fm_shPClHrg
呢個位拉鳳凰都係1 個天才黎
其實玩過一排controller 就知有幾撚勁就算係普通人用R301 CAR Volt 同埋獵獸呢啲槍用半排彈就秒一個 中近距離基本上係吸住個敵人 Mnk比較難對槍係因為啲人會左右左右郁仲有痞低比較難預測到個敵人點走 啲人成日話aim assist冇講到鎖全人咁誇張但練到開槍個手感controller真係會吸住
練到就係囉唔係個個都適應到,但識用個優勢就真係勁,不過都真係要識先得
幾樣嘢啦
首先手制唔會受體能影響
佢地呢啲一日分分鐘打10幾場其實好容易攰
手制無呢方面問題
mnk一攰就好容易失準 本身個post已經無手制咁舒服
再者係console player市場大過pc
nerf左啲console player就玩家流失
都係為錢姐
不過controller都唔係咁容易玩
我地睇佢哋遠一遠都鎖頭咁
普通玩家真係50m已經飄
佢地角度都係嗰句
你唔妥咪買個手制自己試下
hal 最後係用番mouse?
上得ALGS基本上個個都頂尖架啦
在場嘅pro都係pc player嚟
我想講嘅係嗰啲極限pk mastiff flick shot同單發槍個上限可以好高當然喺最高端場做到出嚟嘅次數唔會多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞