《Apex Legends》討論區 #86 ALGS

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
上撚到鑽就仲on9 入親場都幾隊頂獵車埋黎
搞撚到底分鑽算鳩數
邊有可能咁樣頂獵溝大師溝鑽石
鑽石想上分要打贏頂獵
apex單排就係體驗apex玩家有幾惡劣
一堆跳熱點唔夠打又唔保命送到底
然後你就要(單排) 另一個極端就係執成場但唔識打 apex就係不斷排隊入去死出黎
其實我覺得lan冇佢冇咩分別
睇多左eu/apac賽區覺得na真心悶
反而上次lan fire beavers同aurora都冇份玩好可惜
不過今次aurora換左人唔知打唔打得返之前嘅水準
講得好啱,鑽4單排場場-58減到protection,場場都大師/頂獵cls,底分鑽算鳩數
頭先喺Apex 官方合作社群 FB page竟然見到有人話要場場都龜去攞第二名排名分 , 心諗呢啲簡直係痴撚線 , 都唔知要龜幾耐先至上到白金

我自己就寧願穩定保守啲睇下可以執到兩三個頭 , 喺大概淨番八隊以下先至積極打仲好 , 好彩嘅可以再加多啲分 , 唔好彩嘅加少啲分但係都至少有同對方有對槍 .
剩係想問今次lan furia有無機
有心上既, 咪跳遠d 拎到幾個kp就玩排名分囉
跳得遠入圈都有會有隊大師頂獵黎秒撚左你玩撚咩
至怕係又推唔係又推
明明黃人變左比人夾
支那狗就最煩,跟住推死左就屌你做唔到野,唔跟就屌你做咩唔跟
班仆街大陸狗雙排都比佢地搞死
單排一向熄mic 齋ping
夾就配合人地打, 唔對路就自己保分
隊友做埋啲無謂曬資源既poking嗰陣就係後面睇水
單排都係建議玩vantage
狙下人 等隊友沖 唔對路就q走
Split 1 冠軍可以直接去champ
Split 2 都係要打入去
講個事實俾大家聽 apex 始終好多掛
白金1場排到2個大陸仔 打起上黎好勁但我就咁同佢地玩已經估到佢地係掛 因為佢地玩octane 機械人 可以知個圈收邊 可以老遠咁ping 啲人係邊
Apex四大死罪
1. 外掛問題無解決
2. 垃圾server無改善
3. 活動skin無誠意 一味異色
4. 賺咁多都唔流d資源比戰隊 想搞戰隊skin又唔比錢戰隊賺 無心搞電競 越黎越多隊唔搞apex職業
搞屁戰隊咩 好似ow咁想電競化咪搞到隻game普通玩家流失 根本apex就唔係一隻適合電競既game
成件事就係呃班無知少年電競夢中個頭埋去
冇基層玩家支持 你電競個毛咩 郁d就ser大爆炸
apex係金雞蛋好大潛力 但服務質素就呵呵
點解apex 唔適合電競? 其他battle royale 類遊戲一樣有搞電競

apex玩家流失同主要都係外掛server問題
佢呢兩方面做好既搞唔搞電競玩家都唔會走
單排槍法唔夠硬冇乜可能升到分
打到一半你隊友走撚咗你都唔知咩事
PS日本ser sole rank好辛苦 成日排到d奇怪隊友 連續3季上白金落金牌 無限輪迴
單排真係坐監
日日就係望班on9人又殺唔到死撚哂得返自己逼你龜 唔撚想龜阿好撚悶阿 apex到底玩緊乜撚
無計 單排會遇到3排你就預左唔會好玩
Solo非必要真係唔好開戰
你永遠唔會知格黎個2個咩料
自己無一抽三能力都唔好隨便開戰
就算自己一抽二都好,啲隊友兩個打一個都可以輸
希望佢加睇到隊友傷口
好似活動咁
起碼可以知道隊友幾多傷害
決定all 唔all in
想佢改善預設揀英功能多d
有時單排冇望mon俾人揀咗自己隻英 個系統就是但揀隻英俾你用
幾時先肯好似skin咁可以set定2-3英 就算咁人揀咗自己lobby果隻 都可以用d自己用開果d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞