《Apex Legends》討論區 #86 ALGS

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
因為冇得打返直用
你睇返光頭佬真係big throw黎
可能佢做啱哂所有野之後個形勢未必係5:5
但起碼唔係依家咁一面倒
佢偷到hal嗰下係good call
佢泡槍之後縮返入石底emp已經100%左
依家crypto改左短按call drone唔駛入個drone入面
佢係夠時間撳個emp 但佢自己喺石底另一邊行出黎peek食左2條槍線1shot左
跟住swing左右邊嘅wattson隊友返黎cover又食哂打crypto嘅槍線
當然呢d都係事後孔明
其實想知點解evan 叫big E
想問下玩apex其實144hz夠唔夠
想換個mon 但諗咗好耐都唔知換2k 240hz好定4k 144hz好
本身自己用緊2k 144
軟文化入侵
Evan
你用緊邊張顯示卡 ? Apex 4K 144都至少要3080 / 6800XT . 個人覺得普通人144Hz其實都已經足夠大多數FPS玩 , 真係覺得唔掂嘅先至再考慮240Hz都唔遲 .

利申3440x1440 160Hz
砌緊部4090,不過未到
就係覺得冇理由唔換埋個mon
但又唔知換邊樣好
其實144上240 玩落去係咪真係有咁明顯分別
重有evan都秒咗一隻都係對面先開槍
因為好似有第2個選手都叫Evan Evan大d 所以叫big e
唔係因為佢開頭成日比Hal 屌,之後屌返Hal
所以啲人講笑就叫佢Big E 咩
https://youtu.be/8qq6h3goXf8
幻象同生命線好似改得幾好
變返S1狗個個假既
果然seer出完傳家寶就nerf
https://youtu.be/OeuNr6LWqkw
依個streamer講apex update講得唔錯
仲要係廣東話
algs split2係caustic同wattson meta了
gibby應該都會重返賽場
好似改得幾好
幻像大技唔改
Hard Sell到
講野含住條撚 好難聽
睇其他地方講拉起人後個隊友會隱形3秒
講Apex情報嚟講佢算台港澳好出名

呢度之前都有人激烈討論過佢
真係好難拎2000傷
玩多啲就得
拎平行或者301刷傷
其實已經好好 新版可以一試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞