Steam Deck香港有得Order (13)

995 回覆
6 Like 2 Dislike
前晚畀錢
尋日出貨
啱啱收到機

試下裝 Windows 先
想問邊度有好既Yuzu 教學?
emu deck 個 wiki 分頁入面都講到好詳細
想玩個remake好耐,冇playstation, 見到你條link試左裝,用yuzu玩到,翻譯都用到 今晚唔洗訓啦
我過左開頭個序就出唔到中文字
你有沒有咁嘅問題?
我用EmuDeck嘅 Yuzu 去玩
撞壞左R1制 香港有無邊到有得維修? 深水埗果頭?

上網睇要自己買零件搞 有無人試過
thx brother

但佢唔ship 黎香港 amazon又無得買

你試過買?
可以ship 來香港喎,呢個係官方維修
試下聯絡先 我頭先想買去到比錢就話唔ship to HK
完全冇後悔過買steam deck
我最近用steam deck打機既次數仲多過自己部腦
部機完全適合好似我呢啲放左工冇太多時間打機既人買
集運
exactly , 同我情況一樣
我倒轉返工時間拎黎玩
日日係公司玩三四個鐘哈利波特
冇呀,冇咩問題
朝早玩完到夜晚無啦啦讀唔到張SD卡
重新開機同吹風再插都唔得 最後試下就咁關機再開機又讀到
好彩無手多格式化多次
部機有時係咁。同電腦一樣,有時reboot 可以解決問題。
其實steam deck係咪真係完全無可能玩到fifa 唔計自行裝window
唉真係好想玩下 過去幾年都係玩衰過閹割版既垃圾switch 版 估唔到deck會唔兼容
我都完全冇諗到steam deck兩隻足球game都唔得

switch隻FIFA超級垃圾
其實最主要係 anti-cheat 程式問題。全部有新anti-cheat 嘅遊戲都好難搞。真係要玩似乎唯有裝windows.

你可以參考吓
https://youtu.be/ZzXzcXcLfAk
只要online 對戰部分有anti-cheat , 你預佢都搞唔掂。呢個唔係steam deck 硬件問題,係遊戲廠方冇考慮到windows 以外嘅系統。
我都知

諗住可以返工打下單機mode 返屋企玩其他
個漢化係擺係 yuzu 邊個 folder?
試左擺 load 入面都唔 work
裝windows10玩
我個windows淨係for Fifa
其他game入返steam OS
我都係左邊,其實攞返嚟第一個禮拜已經開始咁樣,磨蝕得好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞