Steam Deck香港有得Order (13)

995 回覆
6 Like 2 Dislike
台仔野, 仲要華碩
硬件頂到一年已經算係咁

仲走去幻想軟件
部n年 notebook壞左,可唔可用steam deck 玩舊時代既online game?
Rog 咁差既咩
不嬲都唔係打steam deck市場 我覺得唔算係直接競爭
而Rog係搶緊大陸機嗰個價位嘅市場
而家個國產機嗰邊市場狀況一係堆性能 一係鬥低價

加埋deck 係有補貼先係咁平
同埋喺Gabe眼中有其他廠商入局
佢賺得仲多
好希望之後steam deck 可以解決到電量嘅問題

講真我又唔太介意開唔到高效之類
一樣,7吋mon, 靚極都唔係差好遠
不過起碼都換個oled...
X86呢個架構就係咁 電大食少少
而家DECK/其他牌子手提機係靠你自己調 有好多人買返嚟調都唔調
明明個情境係 GAME唔大食但係自動TDP調得太多
其實可以因應情況自己調調 慳電靠自己 自行取捨
睇你隻online game既launcher sup唔support
可以考慮裝windows或者加落steam library 再試下經Ge proton開囉
Steam deck 裝switch 模擬器玩薩爾達同pokemon 順唔順?取唔取代到switch
自己上網搵啦
我部機雙系統
唔知點解本來用到handheld companion玩遊戲
但今日開番突然失效
連swicd呀果啲都失哂效
有無人知點解
行windows d野成日冇效好正常
個windows update出名尻尻地
有無人成功向steam deck運行D3 / D4 beta?
我成功向steam安裝左Battle.net 亦成功入左D3
但我用唔到D制 ABXY 連 蘑菇頭都唔得
有冇大佬知點解
d3 pc版無controller support
哦,原來係咁,但D4有?
咁我咪test唔到係咪真係work?
d4有
btw你用外置m&k應該玩到d3既
原來香港有大貨
星期一官網買64gb
今朝送到屋企
有冇人知邊度有得買jsaux嗰隻風扇?
好似真係有效降到溫,唔似其他垃圾風扇
諗住Amazon一次過買配件但係唔見有
淘寶
淘寶望過話缺貨,同埋淘寶不了
不過香港冇鋪頭會入steam deck配件咩
諗住睇下會唔會有現貨剩咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞