Steam Deck香港有得Order (13)

995 回覆
6 Like 2 Dislike
係咪行貨? 直接客服一換一啦
Send左email去steam
全日都無回覆
去個間Hkggz 整得唔得?
其實睇完rog 部機個價,覺得steam deck 64gb 改1tb真心抵屌,部機都冇被擊殺,有一定市場價值。又可以自己改裝window,乜7game 都玩到
當然佢其他version就真係唔抵,寧願比貴啲買rog
咁而家如果2部都未買
應該買邊個?

睇人講ROG 唔洗攪咁多野
本身有WINDOW/直接玩GAMEPASS
好似方便好多
睇下你有冇研究精神,其實個人覺得改裝部steam deck 就唔難,我都係改左1tb加裝埋個window同emulation 已經係完全體,同埋game pass我用steam os 都玩到

rog 好處唔洗整,個機規格好好多,始終一份錢一分貨。但港行10算好on9,同埋港行機太少,暫時比較難買

對於我呢啲唔係日日打機,冇pc,間唔中打下機,steam deck夠玩睇你點選擇
買rog ,又加外置顯卡又盛,我寧願買部gaming laptop
睇下你有冇研究精神<

請問係咪有晒上網無腦教學?
求教
Kickstarter 訂左 Abxylute
話6月出貨
唔知係唔係電子垃圾
https://youtu.be/hZcir-bvgLg
睇下你改乜,應該有晒教學
你上網可以睇下啲人點裝window,其實已經有齊晒啲教學。睇吓你有冇時間同心機
我就大約花咗1日時間研究同睇片,部機發揮空間好大下
唔係串流機黎咩?
現時黎講一定係steam deck
spec係差d, 不過性價比高太多
同埋最重要係個用家社區已經好成熟
(valve忠實fans + steam deck一年黎累積嘅用家)
好多問題都解答到, 同埋好多有用嘅程式同工具
單係呢樣野rog已經有排都追唔上
想問部機係咪要全程連住上網先玩到,例如就咁玩我自己steam ac嘅遊戲?
唔係,我斷網都玩到,但前提係你要download 好曬啲野先
但官網一直冇64GB 訂
我就買其他行貨,冇係官方訂
咁save嗰啲要同電腦互通都係要上一上網先?
其他行貨即係?
某d遊戲就算全程單機都好, 佢都會要求你每隔一段時間就連上網做drm認證, 如果你長期上唔到網嘅買game之前最好check下
去其他公司買現貨
直接換條2tb啦
Komodo同acer專門店 得呢兩個喺香港嘅官方途徑
其他途徑 有機會食炒/非行貨
同埋Komodo網上發貨都係acer負責
佢好仆街
一係就叫你成部寄過去
一係就寄件俾你自己整
算啦,改裝得部機我預咗冇保養
其實steam deck如果擔心保養建議唔好換ssd
就咁買張1tb sd card插落部機已經用得
上網大把測試, 效果差別好少
最重要係基本上無風險, 唔洗拆機搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞