Steam Deck香港有得Order (13)

995 回覆
6 Like 2 Dislike
deck
-.var
--app
---org.yuzu_emu.yuzu
----data
-----yuzu
------load
-------01001DC01486A000
--------chinese <<< 要自己加呢個 folder
---------exefs <<< 呢四個喺 atmosphere/content 入面
---------romfs <<< 呢四個喺 atmosphere/content 入面
---------config.ini <<< 呢四個喺 atmosphere/content 入面
---------icon.jpg <<< 呢四個喺 atmosphere/content 入面

http://www.eyny.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13318645&page=6#pid329130165
呢個應該係 yuzu 裝左係主機
我裝左係 tf card, 條 path 應該係咁上下
/run/media/mmcblk0p1/Emulation/storage/yuzu/load/01001DC01486A000/chinese
同埋原來一直都柒左,隻game 要 version 1.01定 1.02 先load到呢個 mod,一直都俾人呃左原來仲係 1.00 所以 load 唔到
有冇人試過個mon touch唔到
應該點解決
mon貼有冇話邊隻好
見amazon最好賣係jsaux
之前有巴打講過spigen
不過貴jsaux幾多
想知值唔值同分別大唔大
Jsaux 係深圳大陸廠
Spigen 係韓國廠
前者我睇過reddit 有d 鬼佬屌晒鬼話Jsaux 個透明steam deck 底殼用料差。

申個利,我部steam deck冇用過mon 貼,真係唔敢點評論。

合唔埋
但係其他野OK既好似
Steam Deck 降壓超頻
https://youtu.be/Ws7HFvyX7Po
有冇巴打有好透明殻推介
之前淘寶左隻軟殼用係幾好用不過最近插上去官方dock發現厚得滯條L型type c線插唔實
steam store有無人一樣打唔開
係咁轉
冇事
冇事X2
部機個風扇真係好嘈
諗住帶耳筒打機唔會嘈到人,但係個風扇太大聲打打下就起飛
我有時忍唔住哄埋去聞
屌你,我都係🤣我以為淨係我有呢個怪癖🤣
我會對住隻貓 當暖風吹佢
聞落幾香
重新開機
新電腦run緊個種機械味
一鳩樣
邊有人唔聞
咁多副廠新配件有冇邊樣係好用
係幾香
買左半個月都未玩過乜濟
我臨訓前會開黎玩一陣hogwarts
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞