Steam Deck香港有得Order (13)

995 回覆
6 Like 2 Dislike
想問下有無巴打試過長期offline咁用部機 會唔會有啲game過一排就會開唔到? 因為而家部電腦長期用offline mode嚟打機會有啲game過一排就開唔到 要我online開一次先得 例如GTA Persona 5 PES
都係會一樣, DRM無計
唯有搵d無DRM嘅黎玩
巴打唔好意思
原來可以較個解像度
要係library 較完 入game再整
有冇人會裝個window入steam deck?其實如果玩game performance 會唔會好差?
行船?
有消息未
電話share wifi
原來關呢樣野事 唔該晒
一開始試offline mode嗰陣隻隻game都開到
所以以為無問題 點知過一排開始有啲game開唔返
長期Offline都冇乜邊樣啦
amazon藍卡256gb今日19usd 又miss左
有 不過效能未必好過原生
大部分驚原生都好好
不過我係裝落SD卡姐
唔知裝落SSD係唔係
有無ching 用jsaux個dock
我裝左落SSD,但好似都要down app去整個效能先會好啲,仲研究緊,都幾多野要搞
以為俾個女跌壞左
原來係部機本身問題
我都以為比個仔跌壞左先發現到
Btw 最後一星期唔駛就換左部新,check過冇問題

終於有時間試下
外型,造工同手感ayaneo2完勝
個mon隻色都靚好多
用兩部機玩左陣re4
Graphics上ayaneo2可以set高少少而且都順
攞出街都舒服好多,唔會有任何唔方便

不過以貴2-3倍既價錢其實係唔值
Ayaneo2既硬件同體驗係對得住佢個價
但重點係試完就會覺得steamdeck性價比實在太高
而且steamdeck個ui都佔優
用落實在方便得多(對於我呢d console gamer黎講)

結論係十分有錢唔介意花3倍價錢黎買造工手感既人可以直衝ayaneo2冇咩野都係買steam deck好過
Steamdeck 裸機手感都唔差架
Steam deck 真係性價比之王 如果電量可以再勁啲就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞