Steam Deck香港有得Order (13)

995 回覆
6 Like 2 Dislike
steam最好就換個MON
想佢出粒新APU多過OLED switch咁
Valve 話有新U 既Steam Deck 唔會咁快出,我覺得最快有新機都要24年尾/25年先有
用左steam deck個幾星期,用黎玩indie真係一流部機三千蚊真係諗唔到點輸
牙石唔慌會平

太貴就唔會有人貪新鮮試下
真,唔係好夠力
舊電勁d都已經夠
確實
拎黎玩舊RPG, indie, gal game 正到癲
好多橫向game 或者小品好岩玩

隨時拎起手都玩得好正
我攞嚟玩Witcher 3 / Batman 系列都好正
其實依家直接係komodo訂64gb會幾時先有有冇人最近訂過?
部機性能我覺得ok
但希望可以換電,45w 尿袋好重
幾星期內掛
PSP咩
我拎隻火牛周圍充
公司充, 電腦枱又充, sofa 附近都有得充
未特價之前就2-3日出貨,依家做完特價就唔知幾時出貨了
好似話512G版同Steam Deck同價
https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAndRumours/comments/12b7fjx/rog_ally_features_and_pricing/

ROG盟友-功能和定價

-故意缺少霍爾效果拇指棒和其他功能,以匹配649美元的蒸汽甲板價格

2種型號和2種顏色(白色和黑色,512GB 649美元 1TB 899美元

-自定義華碩作業系統仍在開發中(可以將steam、Epic、Origin和XBOX Gamepass連結到作業系統,並能夠同步成就和螢幕截圖等)

10月釋出日期,微軟將幫助在此裝置上推廣gamepass

華碩員工知道索尼手持裝置正在秘密工作(除此之外沒有其他資訊),這就是為什麼他們幾個月前與微軟聯絡的原因,因為除了閥門之外,很快就會有更多的競爭

-支援eGPU

-支援VR

最大的打嗝是設計,陀螺控制元件在窗戶上不能正常工作

附言:信不信由你,這就是我所知道的,在提問時可以玩弄

Sony都打算重出手提機
Sony
吹咁大
仲有模擬器
5000蚊諗得過
唔好咁大希望
預設都係800p
視乎你玩咩game可以推高啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞