Steam Deck香港有得Order (13)

995 回覆
6 Like 2 Dislike
launcher就真係無計我自己玩啲game比較少有呢啲麻煩野不過網上見好多人都真係裝番個window去避呢樣野

同埋樓上有巴打話要觀望下Rog,我都認同,最怕係食電仲快過Deck,散熱好似係好勁嘅,但功率真係唔知係點,跑分又未有
Steamos 打機整體係好啲,雖然有啲限制
Steam 可以裝window解決問題
期待rog 可裝返steamos
想3K買部水 粗玩算
64水? 以為你會睇埋rog先
我都係等埋過幾日rog發佈咗睇吓點先 唔爭在等多幾日
ROG 其實幾時出?
5千幾
11號發佈
有冇咁心急
有野想玩?
越嚟越懶得開電腦
之前有人爆左幾錢啦

64GB - USD $599
512GB - USD $ 699
Windows bye鳩bye
steam deck珍貴在os support
反而係咁一直以為各有各好 始終steam os 有啲game係真係玩唔到
咁平
睇下 'Steam deck 遊戲機',HK$2,200 係 #Carousell https://carousell.app.link/4lsjMWAHwzb 呢度搵到
係law 乜唔係 Windows 反而容易d 裝 Steam OS

同埋 ROG 話晒都遲成年出 又話快左 畫面又靚左 又乜又7 咁先打算買
以我理解正常應該windows好啲始終未試過steam os
對於steam os唔太識搞IT野既人又要set呢樣set個樣先玩到,我個fd買完steam deck返黎都無時間去搞,擺係到封塵都想放返出去。

反而windows乜game都玩到無限制,又唔洗左set右set
花到咁都叫幾乎冇用
9成9換左d野冇講
Windows + DRM係惡夢黎好叉多問題
仲未計windows太多野行緊 好食電
見ally到家陣都唔講電量實有鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞