買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
如果贈品岩用都幾好了~
唔計贈品都平過出面簽卡比3%
所以我通常建議去大鋪買, 一定安全, 安排又好
我今日都係百記買左LG洗衣機, 仲平過工聯會
師兄 想買65吋電視 budget 10000左右,想問下行貨同水貨分別有咩推介
想睇下spec會差幾遠
系AV生命 入手左50qn90b 79XX連掛架 仲有150$coupon
買咗邊部?
電爐一定要加,完全水土不服
恭喜巴打
LG FV9S90W2

你有錢可以上Miele,基本上一定好

我下星期裝機先知好唔好
一講開洗衣機STEP巴又買一部
知唔知42 有冇野送

點樣水土不服
希望直驅好用
想問A80K 係咪插所有hdmi in都有得畫汁upscale+插幀?
夠靜
同慳水左
最主要靜同唔好震

昨天Sales同我講直驅冇用,我同佢講我係要呢部,滾
快洗有幾多分鐘簡?
Sales真係好麻煩,又當人唔識係度鳩up

Samsung 65Q60B 行貨
$106XX
1. 60hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K LITE影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度450nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Panasonic TH-65LX800H 行貨
$109XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養

Sony KD-65X85K 行貨
$111XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
個fd買左,最靜同唔震就係岩岩買果時。然之後過保即壞
試左先囉,電器野好多都係睇彩數,幾千蚊用到4年已收貨
過保唔比錢整?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞