買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
將一件垃圾TUNE成一件精品個心理滿足好大架XDDD
補品貴過部機先似入坑
咁自己係淘寶買零件自己砌啦
唔換就唔好問啦
FF下平衡心理都好
等新line up等得好辛苦
以我所知A80K係有可以拆出嚟嘅電源綫
skyworth壞左咪又係買TCL
賣A90K換A80K, 反正規格一樣
呢部垃圾skyworth 買果時我仲做緊廢青冇話語權
再換既時候我唔會再比任何一部垃圾入門口
你又唔係獅子王, 講經咩
以下盛..澤水貨電視減了價
LG 55C2
98XX

LG 65C2
156XX
想問 幾時估有c3
仲以為真
其實電視畫面先最影響影音聲,多數播2ch d 朋友要關電視機再蓋一片絨毛先得,如果唔是反射聲會搞亂哂
4月
你講得好岩,家父聽Hifi時真係會用個套包住部電視先聽
想問家父睇電視睇乜節目為主?

如果只是睇tvb 我覺得玩天線重要好多

電應該無乜影響
係tvb
但佢有時會開app睇NBA
換lan線都得,睇你有幾發燒
而家43吋房睇
2米距離
筆直7000左右
想換48-50吋
唔打機
睇YouTube 多
睇完第一頁都唔係好簡到
有無師兄推薦
2米距離建議55吋-65吋
個電視位唔夠大
Sony XR-50X90J 行貨
$73XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 24分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度750nits
10. 日本製
11. 2x高音喇叭, 2x全音域喇叭

Sony KD-50X85K 行貨
$61XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
LG 48" OLED TV A2 OLED48A2PCA 行貨
$78XX
1. 60hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. α7 GEN5 影像處理器
8. 光度500nits, 最高550nits
9. 2聲道喇叭, 共20W輸出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞