買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
Sony KD-55X85K 行貨
$66XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
想問下呢個AV生命定係水貨價?
呢兩個channels幾好睇
$66XX係PRICE.COM細鋪AVOUTLET, COMPUMARK, HDLIFE價, 沒有贈品
AVLIFE買就$6980送$1000超市禮券+WL-450掛架

我建議去AVLIFE買

我寫明行貨, 點會係水貨
Sor巴打
我眼殘
咁AVLIFE唔錯, 我經開去問下先
2月買機都算好平, 最平係4月
Thanks 好彩你提一提, 咁樣4月先算
不過中階機可能降唔到幾多了
唔好太遲買, 因為5月左右轉款, 舊款會提早斷貨
我覺得55X85K $6980送$1000超市禮券+WL-450掛架 已經好平
你可以睇下3月點
收到, 我3-4月留意一下
you are welcome
我都有,例如已經叫step爸剷咗頭兩頁TCL資料
洗衣機係

不過最緊要有speed mode

我部Miele 有20/30 分鐘快洗,support 2-3kg衫

所以可以是但一兩件小朋友衫就拎去洗

舊Miele得38分鐘
米王
洗衣機加左5 年

買埋miele 抽油煙機、電爐、洗碗碟機。呢3 樣冇加
Step巴 想問下平時主要睇電視
~210cm距離買55-60吋夠唔夠?
如果筆直8K鬆啲有冇推介?
感謝
2.1米65吋啦~

Sony KD-65X80K 行貨
$87XX
1. 60hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
感謝
搵日落鋪頭睇下先 睇咗十年4x吋對眼麻木咗
如果佢同LG 65UQ9100PCD/Samsung 65BU8000比爭幾遠?
X80K有廣色域囉, 最主要分別, 可視角好
UQ9100都係可視角好
BU8000就黑位比較好, 對比度高, 不過可視角普通, 斜睇會變淡
喺百記買LG OLED 平過街鋪
非常好, 識得問折實價其實好大機會平過細鋪
買65 C2 仲要有得簽卡
最後幾錢?
有咩贈品
不過唔係所有型號都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞