買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
邊層冇覆你?
細鋪4999,送貨+100
姜濤
唔明問咩, 唔識覆
冇野了

你個小肥仔
Av life 感覺穩陣啲
對,我好推薦avlife
記得之後換coupon
用緊LG A2 覺得入門oled 都好正
係大鋪睇過,led 就算sony x90k, samsung q85b 呢啲都比唔上oled
可以咁講,不過如果睇HDR追高光就唔同講法

不過綜合黎講係OLED贏

恭喜巴打
其實啲機出到高nits 數,係咪真係要咁光先夠睇hdr
部份物件要求高光,例如陽光,閃電,爆炸,火光,果D需要高光度先可以還原真實

新OLED電視都係不停追高光發展

另外普遍黎講愈光色彩愈鮮明

不過其實不
部份物件要求高光,例如陽光,閃電,爆炸,火光,果D需要高光度先可以還原真實

新OLED電視都係不停追高光發展

另外普遍黎講愈光色彩愈鮮明
睇頭post 見sony 有X85K, X90K

但我上網睇見到X85J, X90J,K同J有咩分別?
J係2021年款

K係2022年款
感激
you are welcome
用開sony KD49X7000f, 而家睇啱sony x85k 同 LG A2

係咪LG好好多?但怕撚咗個代理
上LG A2係完全兩個世界

怕LG保養差咪Sony 48A90K
個價差好遠 sony 48A90K 豐澤13xxx
A2 48 做緊8千中
1. 當然啦, 規格都有差距, A90K行120HZ PANEL + HDMI 2.1, 又光D.
2. 豐澤要問折實價
3. 大鋪買48A90K跟$500超市禮券, Sony HT-S100F Soundbar+ Sony SU-WL450掛牆架
4. 大鋪買LG 48A2只跟LG OLW480 掛牆架
5. 細鋪AVOUTLET冇贈品情況下SONY 48A90K只係$9850, 送貨+$100
6. 細鋪AVOUTLET冇贈品情況下LG 48A2只係$8380, 送貨+$100
7. 你想試OLED其實A2都OK既, 不過相對少巴打買

一般黎講細鋪 + 贈品價錢 = 大鋪折實價
1. 得LG有出用60HZ PANEL既OLED電視, 其他牌子沒有, 所以沒有相同價位機
2. 想平玩大廠OLED就只有LG 48A2, 基本上畫面都已經好靚, 同X7000F比係幾何級數分別
多謝stepmic 巴打解答
我建議買LG 48A2, 我覺得夠你玩了
聽日就去睇 電視壞撚咗,刻不容緩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞