買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
140 拎盡曬可以玩65
iMax 畫面同non iMax 畫面
巴打65C2睇成點, 應該煲好

用佢嚟睇曬成套Wednesday
55A80J落到10680
佢同a80k差距咁細,點解咁耐都未停
香港官方應該係用開PAL,即係大家成日聽到嘅50Hz或者100Hz,NTSC講嘅60Hz或者120Hz就係美國用嘅,日本用嘅NTSC-J格式其實都會咁計,所以台灣都係跟日本咁計,香港有部分人鍾意跟台灣叫
可能好多貨, 我前日去百記仲有55A80J放出黎
其實可以回收換殼變A80K賣, 不過回收都要成本, 不如盡力賣
55A80J頂死55X90K
Airscreen 早排好似用唔到, 有咩AIRPLAY APP推介?
咁樣性價比黎講85k好過90k喎
Sony水?

佢個大陸app市場好似有樂播投屏
85K同90差一截

85K粒X1影像晶片其實係好多年前,現在連實體晶片都冇咩,靠MTK處理器加X1演算法做

90K起碼有粒實體XR晶片,光度又高8成,黑位又比較好

我都講左好多次,行貨電視沒有什麼性價比,只有一分錢一分貨,比錢買規格同畫質
兩老要留位擺野
如果唔係我都想買大啲
巴打個電視咁高嘅
我知道有啲soundbar本身有個窿畀你直接扣上牆,你可以研究下你嗰個型號先
某啲soundbar有啲tvmount可以買,裝係個掛牆架上面
例如:
Mount-It!Soundbar 支架,通用長條電視支架,適用於安裝在電視上方或下方,適用於 Sonos、Samsung、Sony、Vizio、可調式臂適合 32 至 70 英吋電視,30 磅容量,黑色 https://a.co/d/9ocyrTm
請問LG C2 55 吋咩價位
買個架
岩岩發現港人話電視收左皮
行貨只夠錢買
1. LG 55" B2
2. LG 48" C2

各位ching會點揀?
你買水貨55C2啦
睇電視距離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞