買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
上年最大罪係你~
愛是無罪的
那有愛, 鳩翁啦你
當然要,hdmi hot plug 會燒
之後試過好多次就係唱k機開着 但電視有畫冇聲 就咁炆左駁唱機個邊條hdmi 再插返落機度

btw 電視熄機得唔得炆得唔得? 一炆走電源 唔知點解一開返啲野 啲ac又要重新入過哂
想問有冇人睇電視會駁藍牙耳機?
用邊款耳機?
AirPod 同任何真無綫耳機都冇問題,駁之前喺電話揀咗noise cancellation就得
型號又冇

鋪頭名又冇
43X80K?

普通啦,睇新聞夠用了
本身用緊雜牌真無綫藍牙耳機,有時會有藍牙沙沙聲同埋降噪唔夠好,所以轉用頭戴式sony xm5

但而家有時會聽到一D 以前聽唔到的背景雜音,類似「撻撻聲」,多數係D 冇乜背景音樂嘅scene 就會聽到.....唔知係咪正常?以前用普通耳機唔會聽到呢D 聲。
謝謝
用電話set好先轉電視連接聽應該冇問題
你識較色咩

呢條soundbar唔知道,應該都係垃圾
如果要靚電視用標準模式已經OK

色準唔等於靚,只是真實少味精
睇你環境

同埋條片

同埋部機
我覺得用番電視喇叭夠,一係平平地買過條Denon S217

你唔怕煩可以比較下既,如果有光纖線
條Soundbar都係賣3xx
你都買左就唔好諗太多,大把巴打用緊OLED
咁,祝你好運
唔好意思巴打 我岩岩返屋企發現左有一個極大問題
我個電視位係1505*1200

65寸係1443*830
係咪可以講再見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞