買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
都係拋出嚟畀投資者cap水,正如TCL之前話自己會整QD OLED一樣,應該都係冇影
LG G2 同 三叔 S95B 大家點揀
G2送果枝山巴 GX3.1好似雞雞地咁

考慮埋山巴既話 LG對三叔是咪三叔會好少少
Sony A95K
介唔介意問埋點解
啲sales佬又推LG 話罪大唔抵買
因為SONY冇咩佣金,Samsung同LG有佣金嘛,總之SONY年年月月日日都咁差
1. SONY功能最多, 有GOOGLE支援, 保養最好
2. 聽SALES講就最傻
3. SALES只會推最高佣金既機
4. LG不是QD-OLED, 比唔上
5. 三星不支援DOLBY VISION
收到哂 thankyou爸打
for q950a sound bar 用家睇Disney+同youtube會不定時斷一下聲問題

話說我上網搵好耐,reset又試過都解決唔到
突發奇想,將電視同sound bar reset 再連2.4g wifi
唔好再連5g wifi

咁應該可以解決到斷聲問題
邊間講, sale屎正常發揮
信sales一成, 雙目失明
Q950A唔係用HDMI接駁嗎?
btw 今日睇過A90就同C2差唔多價錢
A95好似貴好多
豐澤
大鋪需要問折實價
大鋪需要問折實價, 可能平到1-2千
A90K得42同48吋
A95K係55同65吋
冇得比較
今日睇到果部應該係A90J黎 依家都上網爬緊文
A90J一早已經沒有了
2022年7月已經沒有了
A80J同A80K就仲有
唔洗上網爬文了, 直接問啦~
好 唔該哂巴打先
主要都係格緊價 我見A90J同A95K 好似都係差左係個QD OLED到
今日睇由A90J 俾人推新款C2/G2 依家再升到A95K
price.com啲價錢頭同尾可以差好L遠
price.com睇AVOUTLET, COMPUMARK, HDLIFE就夠
其他不用理會, 否則有機會中伏
SONY水貨唔同行貨, 有功能缺失, price.com好多水扮行
另外price.com細鋪全部都扣起贈品, 先睇落比大鋪平
A90J至少都比C2多散熱器,耐用好多,LG要去到G2先有散熱器

A95K既有QDOLED,長壽色純高光,又有散熱器
偉明=AVLIfe
唔打咁多間了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞