買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
低音勁已經好重要
電視喇叭主要係缺乏低音
同意上55X85K
本身已經係諗住買 50X80K,見多5吋差幾舊就考慮左55X應該點選擇好呢
如果需要可視角闊就55X80K
如果想要黑位同對比度高D, 就55X85K
如果想要高光度, 黑位再好D同對比度高D, 就55X90K
放得落當然有大買大,有高階買高階la
55x85k淨機都係5880
其實是否只會考慮 55既80K/85K
而唔會番去50既K系列呢 因為睇佢依家個價錢係好奇怪,55X85K仲平過50X85K
有大買大啦~
明白,因為都想有啲聲聽下
所以先想平平地配多條Bar,不過都大機會聽左本身電視聲再決定既
55X85K+DENON S216/S217囉, 起碼有番BASS
你記住,電視自己本身有聲,唔滿意隨時插條soundbar 就可以upgrade,而且over 2000蚊先開始有明顯分別
但係電視畫面要upgrade 就要成部換,點睇都係budget all in電視先
關於soundbar
可以留意下LG SN4/Samsung b450
呢兩條同Denon s316差唔多但平好多
不過中高音同電視本身差唔多,淨係bass有獨立sub仔所以勁d
但我個人建議都係s517以上先好換
想問下55x85k呢個5880係邊間舖
AVoutlet, 偉明電器都係呢個價
可以試下問埋avlife折實價
avlife 會賣貴d但包埋1000超市卷,wl450掛牆,免費送貨,可能有埋信用卡回贈,隨時仲抵
而家A95K送埋PS5
PS5唔係已經通街有?
個offer算係ok但唔係抵到爛
出面ps5任買,55a95k淨機都係18000
之前avlife 仲去到17780送埋活動架
現在仲有17780???
65A95K細鋪$28180
應該要食骨
講緊上個月果一次
依家暫時冇,但肯定會再落返去la
Thanks
Step 巴同各位巴打
Sony A80K (55') + Samsung HW-Q800B 5.1.2ch Soundbar 係咪已經好好? 如果 within 依個 budget 內會唔會有更好 options?
有冇位放後置喇叭?
應該冇位啦 另一半唔想有 因為覺得「哂位」
可以去馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞