買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
唔明呀,因為你買C835係55吋或65吋嘅LCD,A90K係42吋或48吋嘅OLED,本身尺寸都差好遠,你座位同電視距離幾遠?點解會買細尺寸嘅OLED而唔買返55吋或65吋嘅A80J或者A80K?
你可唔可以highlight佢要睇啲咩啲人好易get錯你容易
最初時佢建議tcl先既,尊重佢老人家意見,何況係屋企對住電視肯定係佢多過我,但tcl又有一個問題,佢嗰排hdmi同天線插口,喺我哋面向電視時嘅右手邊,但我哋啲天線位啲藍光機什麼什麼全部都係左手邊,所以先開始睇多啲model,但有冇諗過電源線同遙控等等嘅問題,因為我地部舊樂聲牌都已經係五年前嘅機種,冇諗過變化咁大
A90K條電源線唔係咁
唔係平時d八字腳
電視有塊蓋揭開
睇到佢點樣連接線路版
佢係用一個白色特別既插頭
有d似電腦火牛連接底版既方式咁接駁
一樣碌架床床尾用緊43"電視
你有冇問啱人先?
佢入面D SALES有D係SONY SALES有D係三叔SALES
你向個三叔問罪大咁點會比好意見你呢?
玩power cord 已經癲,唔係搞音響嗰條線,反而搞電視條線仲癲
A90K好似係用IEC頭?(同A90J一樣三個扁個D) 定係要似LG咁拆底板?

如果玩開就知去邊度搵,你送佢一個古河鍍銠比佢佢就知點玩啦,自己夾線點會唔識

https://post76.hk/thread-336416-1-1.html
請教一下點解電源線對畫質有影響
就係唔係iec
就係唔係IEC先麻煩
如果升級完電源線會令到畫面靚啲又唔拘呀
TCL點解會考慮
1. A80K好似可以換
2. 如果你需要賣A90K, 可以幫你置頂, 唔難賣
愛國嘛
你要賣就出聲
如果問TCL我就冇野可以講~
問TCL可以去垃圾DISCUSS
可以試下,其實幾好玩架 (放毒)
多謝你先,岩岩先買部電視,既然post76都有方法搞個電源,等佢得閒慢慢搞啦
55x85k同50x85k個價貼到
成件事好矛盾
又要聲畫好,要自己換電源線,但電視就想買cheap 雞tcl
人手加工改電源線會冇保養
市道差, 冇錢

咁樣?我見拆後蓋就開到跟住係條白色膠頭個D,應該唔難夾
唔係都好多人有得夾的
信仰既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞