買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
水貨電視 我只推薦 盛澤

其他鋪頭好易中伏,好易比人呃

Sony大陸水貨唔推薦,好多功能缺失,預設出簡體字幕

頭POST :
#4-18 各大牌子行貨
#19 SONY 外國水
#20-21 SONY 大陸水
#22 LG 水
#23-24 SAMSUNG 水
電視距離

2.2米 65吋
2.5米 75吋
3米 85吋
TCL C835
sony KD-50X85K
邊部好?
會用PS5 睇Netflix
TCL不推薦
55X85K仲平過50X85K
何解?
用料差,畫面調較差
不要再問TCL了,除非你是劏房戶或者短住即走

百記:Sony 都係攞LG ,c2仲有護眼模式緊係c2
Toyota Supra都係用BMW Z4 副引擎,渣上手是否一樣?

最廢就係呢D Sales
C2有舊panel唔係個個接受到,佢又有冇利申
唔同廚師煮同一樣野,出黎都唔同啦

Thx for the reply.

係澳洲,發現香港既同型號電視都貴幾多下

不過三星得一年保養,所以唔想再升上去,買平平地算,壞左冇咁心痛。下次要換就買OLED

比較多人Q60B都有clouding 問題:
https://www.google.com/search?q=Q60B+clouding+reddit&client=ms-unknown&sxsrf=AJOqlzUzfkb4ovR7Ng25aXXrBZ1mLaDo1Q%3A1675954854824&ei=pgrlY8fmMfO32roPr4eZ8AQ&oq=Q60B+clouding+reddit&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBQgAEKIEOgoIABBHENYEELADSgQIQRgAUOkKWMUOYLMQaAFwAHgAgAGFAYgB3AOSAQMwLjSYAQCgAQHIAQLAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-serp#ip=1
你成日全黑環境睇?

你要完全冇clouding只有OLED

不過QN85B 同 X90K 應該少clouding問題
iphone 都是用LG OLED
又唔見LG 手機出到成萬蚊部
(黎緊就黎2萬)
iPhone應該Samsung多啲
應該唔會啦。但人地個啲好似幾嚴重下...萬一真係有,會唔會用耐咗會改善到?
依個情況以為自己睇緊大陸牌子
之前問過step巴 講過主要都係拎黎睇波同睇netflix 同budget $5000左右 推介過買
Panasonic TH-50JX700H
LG 50UP8100PCB
Panasonic TH-49JX800H
Samsung 50AU8000
黎緊我真係要買部新電視
岩岩見友和賣Panasonic 58吋 4K LED 智能電視 TH-58JX700H 都係$5280 想問點解58吋可以做到咁平 有啲心動但又好驚有伏 因為同之前巴打推介個啲款價錢唔差得遠 但個size就大好多
step巴覺得去唔去得過
GT86正D定BRZ正D?
放得落55既可以考量下sony 55x85k, $5880
今年落價落得好快, 你果堆變曬4000左右
手機同電視比?
咪係,我遲啲要轉走鬼式setting都照買返罪大
只係唔會買旗艦咁解
影像晶片用3年都得,其實penal用3年都無乜大影響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞