買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
最好加阻斷器
thanks x 100.真係要去盛澤行一轉
呢部ok wow within budget

買2架點變140吋
係咪淘寶試旦買個插就可以?
盛澤門市有部85吋QN900A,你可以預距離望下
應該可以
行近D,講下笑啫
Miele WCR860 WPS 9kg

我買左,強烈建議
靜,自動落清潔劑,一個鐘內洗完,聽講耐用

洗衣機唔駛追款先簡耐用,否則係現世代追科技規格既電子器材,任何耐用既產品我視為缺點
LM
Cal完無咁光睇得舒服左,暫時覺得唔錯
有冇加8年保?
用咩 cal?
我早幾個月都換左部西門子....
相對之前部十年飛歌
好似兩個世界咁樣
西門子已經都是用惠而普oem了
電器耐用都係一個詛咒黎
你睇真啲HDTVTest 對TCL 電視嘅review, 都有講到佢哋嘅video processor 係比其他非中國牌子差啲
HDTV冇咩可能推介TCL啦,成日攞佢做反例子

TCL真係唔係必要我唔會推介,呢度幾乎得我會處理
咁講,去到某一個程度,其實耐用係好
呢D無咩新技術可言
耐用就得
啱呀,普通家電唔會追upgrade 啦,買咗安裝好就唔想郁佢

電視電腦呢類嘢先會追feature
Sony KD-50X80K 行貨
$51XX
1. 60hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits
SONY電視可以用CALMAN
巴打 想買55吋電視 budget 5000-7000
想問下會推介邊部
Sony KD-55X85K 行貨
$59XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞