買電視機 / 換電視機 集中討論區 (134)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
通常都係,高色溫白色偏藍望落畫面更搶眼
標準mode同色準完全沒有關係,基本上肯定唔準

Sony用自訂mode

Samsung/LG用電影mode
即係hisense好野黎la,但香港賣舊機
影像處理果方面rtings咪測唔到,不過呢樣野好主觀
Sony要色準就要用自訂mode

Samsung/LG要色準就要用電影mode

當然你手動用器材cal就更加準
TCL就真係麻麻
你買咗咩洗衣機同我講吖,唔該晒~
step巴 ,20呎距離,75吋以上用得下有乜水貨(或)推介, 我對畫質冇乜追求,但打下switch,
而家用50吋距離太遠,睇唔到啲字幕遮

之前唸過JD短投fengmi formovie t1射一百吋,
但冇實體機試
之後去咗油麻地上樓舖
睇過 差唔多級數嘅激米短投
有陽光要加黑栅幕
唔加完全用唔到
黑栅幕成8000
20尺成6米喎
可能外國tcl好D,stop the fomo 同HDTVTest 成日推介
係, 拆咗間房
我建議你買黑柵幕加短投
預計買LG FV9S90W2
你唔需要跟我喎,你有錢建議買Miele
我一直都係咁諗
但成套嘅setup要二萬幾蚊
而且可視範圍係好差
上Epson d 4000流明又比唔起

所以諗住慳番
買到最平, 要大犧牲畫質
買85吋電視都未必平,雖然有水貨可選

大牌子最多85吋
Step 巴,黎緊出去租樓,想買到平平哋性價比高嘅電視,有冇推介?
定係索性買好少少一部到位?
筆直可以2-5000
尺寸?

電視距離坐位幾遠
行貨電視都係一分錢一分貨,比錢買規格同畫質
唔係諗住跟你,我都想知道買洗衣機有咩選擇
想問下我開個唱k點唱機 去返電視個hdmi 1
十次有6次都係有畫冇聲
但我蚊左接唱k機個hdmi再插 就會冇事

想問有咩方法?? 係咪可以插個hdmi cec 阻斷器起唱k機就得 ?
謝謝
85吋冇得平la
萬到尾嗰個價位,又可以諗返短投

所以唔想糾結, 諗住70-79吋都殺, LG 75UP8100PCB $9500

Sharp 70吋 $6350 (price.com.hk;可以買兩架共140吋)
大約有1.5m
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞