[又少一本港漫,期待和仔強勢回歸]港漫綜合討論區 26

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我keep住有睇架
但最後之戰佢同巨腸都無乜打過
而家仲要入埋個唔知咩世界
得返3期點完

📢📢道地極茶 x MAN僧 本地漫畫企劃:《極茶特工》第一回🎨!

到底X-CHA極茶點解會幫助到腸道健康💪🏼?我哋嘅腸道環境又係點嘅呢🤔?

道地首次聯乘👨🏻‍🎨本地漫畫家 Man僧 ,推出漫畫《極茶特工🌟》,解構腸道世界,演譯菌叢間的鬥爭💥!第一回帶你了解腸道世界🫧!

快啲咁入嚟睇第一回先啦👀:https://bit.ly/xchacomics

📌《極茶特工》逢周一更新‼️
都唔算突然啦,畫左三百幾期,進度超級慢,畫得超級仔細,可以話慢工出細貨,打完炎帝又多個黃帝之子做final boss,我都好享受個故事但其他讀者話拖,而家打final boss 咪結局。

好似話上海間公司做極都唔收支平衡,唯有cut,都無法子,咁做生意無理由蝕錢做,可能中國人唔習慣俾錢睇漫畫? 我覺得可能要試免費擺上網,然後叫人捐錢嘅模式。但生意點做就要生意興隆諗,我都係個普通讀者,講劇情會好開心,講點做生意我有心無力。

我記得之前蕭邦仲嘅mk妹h 漫我都有買,但其實普普通通,都收廿幾蚊。
我意思係佢今次同巨腸無乜點打過姐
開戰咁耐都係配角同咩兵團打多
而家仲要入左個唔知咩空間未出返來
但突然就話仲有幾期
日漫美漫靠賣書都賺唔到錢 而家係靠紅左個ip再賣產品賣版權賺錢
如果拍電視劇會點? 武功都話用特效,異獸唔知點表達。

山海篇幅其實夠長,係適合改電視劇,TVB都唔駛咁辛苦寫劇本,雖然電視劇都同樣面對少左好多人睇嘅問題
我都覺
完得咁突然
香港無乜可能搞到
山海咁多怪獸要去到marvel transformers既製作先可能睇得入目
明日戰紀都用左咁多錢拍都仲未比得上hollywood製作
最多拍動畫 但現今動畫製作幾難出到港漫陣味
唔突然啦,打左咁多次睇到厭

佢宜家結局應該都兩個唔駛死啦

王小虎食偉哥
隻手個比例係咩事
彬強D野係咁上下喇
虎甲人 傳聞會加價到$28 大家點睇
自由漫漫講港漫義務記者(流料部)王啟業報導😂

山海直擊,更新幾個消息

1,山海原來係比計算少一期,會係343期完結😭

2,最終回封面採用歷年勾徹四造型跨頁封面
出招動作呼應創刊封面時pose

3,6月尾一如山海創刊前般,Dark休刊一星期做稿

4,虎甲人即7月7日隆重創刊!(轟~~隆!!)

5,虎甲人繼續行現時每期彩稿封面及草圖封面版本

6,虎甲人邀請到馬sir及李……啊係鄭健和客串封面😂

7,馬sir版本封面為創刊號特別版封面

8,加價啊,普通版加價到$28蚊本啊!😭

(請問一個腎臟可以賣到幾錢,要賣走一邊來買港漫啦😭)

根據王同學報料,虎甲人好有可能由$25 加到 $28。
唔知其餘嗰幾本港漫會唔會一齊加價🫠
我一向唔鍾意特別版封面,特別之前新中華英雄個特別版封面同內容完全唔夾,我覺得好白痴,仲差過本來幾期跨頁封面。

一個封面咪算,雖然山海逆戰如果報檔有,我通常買草稿版,我曾經想學下佢點畫畫。

其實我唔知新一代知唔知邊個係馬榮成,我覺得馬榮成嘅故事好唔勵志,佢靠才華揾到第一筆金去炒樓變大富翁,但之後佢事業同時去到谷底,發達後無心工作。我知呢個係香港地嘅絶望,但都係好唔浪漫,咩才華都唔及炒樓好揾。

其他書唔敢講,但邱福龍嘅作品係應該貴過其他港漫,個心機同成本明顯多過其他港漫,我自己會keep 住買。
又加 難得而家每個星期可以拎張50蚊俾報紙檔買蛇貓加山海唔使找散紙
無大水喉點都唔賣得平喇
鐵將仲話完得趕, 鐵將最尾拖到仆街, 早完就差唔多
虎甲人$28都可以,不過若果其他書照跟就真係要諗清楚
毒品個段奶到 咩東方流哂去西方
又關小雞事
我諗之後應該都剩係會買虎甲人

除非刀劍仲有得出
應該之後都唔買蛇貓
佢28蚊真心唔想買 咁既質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞