[又少一本港漫,期待和仔強勢回歸]港漫綜合討論區 26

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
見佢明明賺緊新中版權
都仲要出本復刻新中賺到盡

似係想加速港漫…………….
係咪玩完了
就算有心搞,都要驚比人屌
你睇下東廠德係fb比人屌到過街老鼠咁
仲慘過強姦阿婆
都好明顯係襯仲有人買cap乾cap淨喇
港漫無架喇,嗰時新新龍有啲起色,疑似小陽春,班仆街就出黎cap 水,一年後彬龍接手,打回原形不特止,仲衰多兩成,好似之前係迴光返照咁,而家市面上竟然有幾本廿年前既復刻板(舊龍,舊中,舊李小龍)無新創作,點會唔死。
港漫既平台其實真係好撚惡搞
山海就快完
龍少本新書必撐
希望玉郎兄會投資落去
顯朕自己都冇錢
書都係出得一本吊命
之前仲話鴻圖大計出唔知幾多本
而家消失哂
咁大鑊…….
我就係奇怪點解得一本
呢本係幾好
龍少好有心
唔知係分心編劇定真係牛輝代筆 彬強d起稿好似差左好多咁

其實講咁多年
都冇人真係去搞 我真係唔明有幾難搞
就唔搞聯合平台
單飛計
其實叫人寫個網頁 upload上去
最煩都係比錢方法姐 用唔到信用卡網上比錢
下下講點難點點點 就諗都唔諗
維唔到皮

月后?
甲子情緣?乜嘢名嚟?
日月神鑑?
黃玉郎出道60年 一甲子
垃撚圾彬龍
有新教主唔寫偏偏寫返哂班舊奸角
岩岩上期寫到得基龍同小蟲都打到魔鬼黨最強核心果度
成個黨都內鬥到亂哂洗鬼驚佢地
仲要話保香港唔好玩啦
4大教都未搞掂到地頭蛇龍虎門
仲洗驚魔鬼黨搞到香港
隨時幾個教主級主角招呼魔鬼黨
有真龍唔寫要寫西城無敵
五郎有新成長發展路線又強行寫返轉頭
鳳奪天鐵冰、五郎同黑龍條線原本好多野寫又無埋
痴油無啦啦復活但又要寫到佢衰到電柱都過唔到
白郎英明呢兩個明明可以好好寫同可以寫成智將真係寫到佢地變左智障
金羅漢先最撚慘,次次換手都變精神分裂
上次金聖僧寫到我真係覺得好過癮
轉頭變返金惡僧仲要劣化哂佢
真龍總統明明可以發展到佢用黑白兩道玩死龍虎門
又可以有機會寫佢成長發展到好似舊著咁
偏偏又要寫到佢弱智二世祖咁
仲衰過以前的五郎,屌你彬龍
果個真龍來架,以前真霸主真奸雄來寫撚到咁
邪神勇哥變失憶暴走羅剎又無啦啦兩野打回原狀
屌你老味死彬龍,我作為90後算後生睇龍虎門的
原本有起色想繼續追,都俾你搞撚到無心機再追
仆街你繼續食老本玩4大教主
我真心正式放棄龍虎門呢條on9 line
其實我都有諗過條橋咁樣寫係咪會合理啲:

4大老角約埋出黎傾,因為收到風魔鬼想插手(或者擴大)亞洲區,最後傾完決定一齊引魔鬼喺香港插旗。如果成功,就可以等魔鬼同蛇貓鷸蚌相爭,咁蛇貓咪冇時間搞4大,可以乘機回氣。有機會又可以抽下水,蛇貓失利就乘機踩多腳,魔鬼失利又可以不費一兵一卒削弱魔鬼。
傾完喇,為咗分莊閒又好,想試探下大家現時實力又好,咪打返一場囉。場交個重點唔係邊個贏,可以話各懷鬼胎,專登推畀老鳳做莊,逼佢出手先搞魔鬼睇下佢勢力(實力)如何。另外場交當中又可以4老各自察覺到對家有缺口(例如內傷,功力冇進步等等..... )咁將來有機會對上咪有野寫囉,甚至察覺自己弱啲既(假設係耶穌尤)亦有動力去增强(包括勢力同功力),又可以順住寫下篇係3老聯盟打最弱既耶穌尤,諗住食硬,點知耶穌尤自強咗反cup(大概海虎地獄咁),會唔會可塑性大啲呢?

咁樣寫4大既奸角立場係咪會清晰啲?主角危機又會大啲,5個勢力搞香港。而家奸角保護香港.........

歡迎大家討論下,有不足都可以盡力插。
根本彬龍都寫到4大勢力亂哂白痴化
4大勢力點會有野好去傾
白蓮羅剎共享將來繼承人簡直係白痴到無人有
正常來講寫白蓮羅剎爭奪西城聖件事上根本無得傾
真龍、金聖老照理都唔會俾東方無敵咁亂來
寫佢地西城聖爭奪戰又可以寫返起真龍又可以了結埋東方無敵條線,大佬退休就退休啦
俾真龍上一線奸角仲好啦

痴油根本唔應該復活,復活咁耐都係柒咁耐
正常阿妹單野都夠理由會員佢出師親自打魔鬼
洗鬼利用基龍鬼鬼鼠鼠幫自己打
想寫個戀人俾佢,寫衰左又直接放棄殺左佢
根本復活左咁耐堆行為都係笑話來

鳳奪天原本可以寫五郎同女關係、鳳奪天點利用龍天下
五郎本身成長有哂個形係度,一個平凡森林會又變返以前二世祖咁樣,仲要唔識寫佢寫到無影神隱
只係知道佢暗中控制通天,又吞併至尊會
講佢同五郎、鐵冰關係、泰國線拉堆基龍通天元始清埋條線又得。照理鳳奪天同元始門都好難搞到依家玩華生論劍

仲有最白痴係基龍小蟲係都係魔鬼黨內鬥中打緊最高級別果兩條友仲要講緊中間都死唔少幹部
魔鬼黨都元氣大傷點會有能力搞得到4大教
4大教講真要說服到我合作,
除非有好強大共同敵人,好似獵神者級、龍虎門咁
否則都無任何理由或者因由去協防香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞