[Netflix] 韓劇《還魂:光與影》(8)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
平時已經聽慣
好地地轉左人
勁on9
光洙同牙庭咁正都換

扮撚哂野咁
我已經知道結局係點喇

最後男主同女主終於相認番 甜左10分鐘之後
男主決定理撚得你,點都要打散神女個魂留返女主係到(咁撚靚,老hi都留)

但火鳥唔知點解比館主放咗出嚟,接近毁天滅地既moment
只有神女拎番肉身先可以拯救世界, 男主梗係救世主上身
忍痛同女主角say good bye , 順手咀多5分鐘先

正當大家以為係bad ending 嘅時候, 神女話我嘅任務已經完成
頂唔順你哋班人, 走先啦唔玩啦

最後變 happy ending
八大喺YouTube 已經non stop 咁直播咗惡吻幾個月(仲播緊)
雖然佢唔算得上係靚女,但佢嘅角色做得好入型入格

連登神探
牙庭圓到
啱啱開始睇第一季睇到第八 暫時感覺唔錯 每一集睇完都好想開下一集 不過去到魔鏡個位有d悶 睇個時想快d完依個位 希望繼續keep到落第二季
可能鬼島只係一個海中心離民居好遠既地方,而道門類似隨意門,不過睇完第一集張煜救牙貞同偷入辰曜院,同第一季用冰石起死回生,會瞬移都唔奇
其實我有諗過當初徐經要留冰石會唔會都關火鳥事,一陰一陽,一個紅色一個藍色好似陰陽玉咁,所以冰石未必一定唔可以留,之前第一季成日都強調冰石唔邪惡,只係用冰石整出嚟既追魂香係邪惡
之前呢度咪有幅圖話阿貞同阿煜用同一款手機殼
如果係香港明星一定上連登熱門
因為崔家用冰石作惡同避免天下大亂
徐經先消毀冰石
但佢又因為陳雪蘭而留低一粒俾佢 仲寫埋心經
用冰石同還魂術都未必話一定錯
但會有心人利用嘅話 就會搞到好大件事
所以先禁止

我覺得本劇其中一個主旨就係嘅係人類嘅慾望會帶來災難 所以提出要行正途呢樣野
還魂呢個故事都可以講起源至前人嘅貪婪
搞到後代而家嘅不幸

btw我諗最後會唔會牙律同真正嘅復妍一齊
繼承兩家徐經同陳雪蘭嘅緣分
如果揾到牙庭後尾客串下就好
睇左咁多年韓劇仲批鬥人整容
因為呀貞演得好同埋CP感超強 所以唯有批鬥佢個樣
成日出情侶post都係啦 一人一張咁
宣傳又好真又好 睇到我好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞