[Netflix] 韓劇《還魂:光與影》(8)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
發現高允貞IG有張應該係整容前冇del到既相
2017年個張
真係整得好成功又自然 好羨慕
把聲啲戲真係好過面啲戲
平面 擺靚表情啲shot幾好
一轉其他情緒真係麻麻
好似成日淨係郁到眉頭同口
套劇啲打戲得啖笑
未睇期待 狂打 狂殺還魂人
文戲仲多過打
Budget
係咪冰石力力量太強,佢可以復活人,但同時亦會吸收人既力量。

冰石既力量係吸收咁多年人既力量所凝成,所以擁有冰石既人先會有咁多鬼魂跟住

利申FF
含住石同世子對話啲表情好正喎
等等

可能係徐經

咁近距離隻抽過
朴進有乜理由唔認得
明明孫女都算靚,
登場果陣件下人仲懶係野,覺得人會色色佢。

點知明明同徐律又好,王子又好都可以慢慢配

偏偏冇人要到要做賤格野
當晚有得播未睇唔好入POST,入左就唔好介意人講啦。

養成呢個好習慣,好過怪人
鳩蛇同朴彩英一齊入黎
牙貞成集係咁喊
呢套都算係換女主冇人反感既一套戲
靚女真係屈機

心書

「水雖無法掌握,它卻蘊含在土壤之中;

火雖無法觸碰, 它卻蘊含在樹木之中。
風雖無法抓取,它卻停歇在石頭之上,

即使置之不理,仍會充斥在各個地方。
幽幽藍光,讓我不禁歎息,口中吐出的白霧,
如雪一般粉碎化為眼淚。

我不忍其落下,便將之隱藏起來,即使明知淚水能再度集結,

我卻仍愚蠢又淒涼地,不敢落下一滴淚…」
是的,長官
其實呢D角色好易做/拍,拍果個放大佢D小動作就得
識睇就知佢D戲太浮誇
好想表現自己先會做呢D好假
陳武條L 樣幾時死
其實佢做得 ok 有返記憶後 d 說話同神情已經有返落壽個 feel, 尤其係最後同佢老母講野個段,而且今集好多哭戲又好多內心戲,我覺得
可能真係徐經…張煜身懷冰石都咁孤獨辛苦,難得遇到復妍比啲溫暖驅寒,驅鬼
徐經頂唔順冰石帶嚟嘅力量,又無女攬下,一個睇唔開就…
不過都好,死咗都留低一份心意:冰石
就咁係地下d鬼怪都唔攞黎用
定係幻覺黎㗎?
我唔識睇
淨係知會易紅
雖然我覺得第八集好好睇,好睇過第七集好多,我都仲係要nitpick一下:至高無上、可以抵抗王命嘅傍牌,可以因為王命而俾人收返⋯huh(?) 傍牌嘅原意咪就係皇室無論點都好都郁唔到佢,因此冇得逼佢攞啲妖器出嚟,如果王室可以耍手段就令萬長會收返張牌⋯咁張牌有咩用⋯?(黑人問號)(算啦,呢啲minor detail我就唔在乎啦⋯)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞