[Netflix] 韓劇《還魂:光與影》(8)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
你出軌了
好老實講劇本劇情嚟講依家復妍同以前無德都係同一個靈魂嚟,我估編劇某程度上都係想帶出張煜同落壽之間果個緣份同connection,張煜個名代表光而落壽就代表影。

另一方面諗無德都死咗三年(由劇本角色咁諗,未知無德未死既),始終啊煜都要重新出發

其實我自己睇第二季唔多唔少因為無咗啊庭都有啲空虛感,話哂都陪咗成20集。但係始終劇本係咁,加上牙貞都做得幾好。我自己覺得到目前為止第一季好睇過第二季,雖然作為觀眾見到唔同咗女主角唔多唔少睇睇下會有空虛感,但係第二季都唔係話唔好睇,希望最後唔好爛尾同有個happy ending
好稀罕你睇?
見到咁多人屌佢就放心
乜鳩啊,明顯講緊靈魂相認死亡同失憶阻唔到呢兩個靈魂嘅緣份
其實當初張煜都唔知最後落壽係比人控制
落壽插佢個陣張煜自己插多下就係落實返 如果你要做返殺手 咁你就第一個插我
之前落壽都有講過如果我做返殺手 咁我地就再冇關係

所以其實根據第一季既承諾黎講
落壽殺人(雖然係比人控制) 張煜同落壽既關係已經完左
同埋落壽係佢地認知上已經死左 我唔覺得叫出軌

現實黎講 如果真係好鐘意另一半 而佢唔好彩走左
我又見到另一個好似既人 我覺得自己都會比佢吸引住 因為就好似再見返自己另一半咁 好記住同佢既相處
會唔會一齊就要睇下理性禁唔禁得住自己

反而覺得無論如何 張煜都係會鐘意返落壽呢樣野幾正
愛佢既靈魂 唔係佢既外在
無論佢係陳復妍既樣定落壽既樣 張煜都係會比落壽吸引住
個女又做到個種乞人憎格
其實令到我哋憎佢證明佢做得好
我覺得大家都好喎
唔需要踩人囉
編劇係 S2 做左咁多舖排,仲改埋第二季叫光與影,仲解釋埋邊個係光邊個係影,咁都睇唔明編劇想表達即使樣子唔同失左憶,佢地一樣會互相吸引同相愛的話,一係你無認真睇,一係你智商可能有問題
韓劇出名爛尾仲要洪氏姊妹
出名果D全部爛
德魯納,主君,九尾狐,西游記

還魂1

還魂2唔爛就假99%爛尾
BE都唔會怕,最怕睇完連我睇左乜都唔知就完左
求D伏筆好好講晒佢就算好似今集邊個開門果D咁
牙貞啲吻戲
阿煜就開心啦
九尾狐都叫HE ok la
主君唔叫爛算正常
本身就爛尾 好似話本身想玩開放式結局
佢老味比人屌到仆街先臨時添食拍過個結局

德魯納冇野講 可能佢覺得咁樣結局會淒美啲

雖然洪氏啲劇好多都爛尾但慘在佢套套都好睇
有冇人有睇申承浩同Irene套電影
幾好睇
Irene真係可以諗下做演員

Btw 上面做咩睇套劇睇到吵架
佢肯定錫到扯曬
不可色色
一定係耳仔紅到呢
睇返第二季第一集
阿貞以為阿煜要同佢野戰
仲話驚會有人見到
俾我就要專登ng 到2046
可能佢而家仲回味緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞