[Netflix] 韓劇《還魂:光與影》(8)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
不過唔係細路女
咁John神父帶神女去捉鬼

車賢部長就係張家媳婦
死守本放
呀般返去做側寫師又得 去做返金海日神父又得
勁想睇嗰套真人
其實 HE 條件出左來張煜係做就得,當然編劇可以整第二個條出來,始終第一條目有d PK
李先生有講
張煜勁到可以趕復妍個魂走
希望係趕走完之後二人私奔
世子個演員其實係咁多個入面做得最好
做到個種亦正亦邪
所以世子捉緊盤好大嘅棋 ?
佢係想反陳武但無能為力

話說八集之中太多無謂嘅劇情啦 …
又得番兩集 = =
千祈唔好暴走
https://www.facebook.com/MyHeartKDrama?mibextid=ZbWKwL

《還魂:光與影》EP8🔮

「我以前真的很喜歡他,其實我愛他更勝於他愛我,但我卻從來沒有好好告訴過他」

好吧 昨天才在說編劇可能快不行了(?)
但這集我又可以了!哈哈哈哈哈🤣

雖然第二季每回看完都會擔心集數所剩無幾
我想這可能就是還魂的魅力吧
一直想看下去😳
今晚播完大家又在瘋狂敲碗第三季了XD
但沒意外的話是不會有拉~
-
被許贇鈺拿藥水一潑🧪
落壽的記憶終於恢復了

這集我必須讚賞高允貞的演技🥹
各種神情拿捏都恰到好處
妝容和服飾那些都不需要更換
轉換表情跟語氣立馬就知道那是落壽
在陳湖警耳邊說話那段起雞皮疙瘩......

看來落壽的力量的確被陳復妍吸收了
好可惜啊 還有機會看到允貞的武打戲嗎🥺
她真的很擅長🗡
上季甚至是在CG綠幕中全憑想像拍攝完成
-
至於張煜就是追妻火葬場
兩人甜不到半日🥲
開頭衣帶還解一半!老婆都叫你熄燈了🕯
應該真把精進閣的燈用法術給熄滅阿(不是這個燈齁

「你沒有在第一眼就認定我也無所謂,這次是我先的哦」
這段台詞有讓我比較釋懷了
編劇就是想表達他們不管怎樣都會相遇,是命中注定
而且這次是影不斷地先向他靠近ㅠㅠ
-
具備珍稀玄武之氣的神龜🐢
玄武會為迷途徬徨之人,指引明智且正確的方向

龜龜立大功,牠演得這麼好應該要加菜吧🥬
不曉得鬼島中那副骷髏心臟處發光的是什麼💀
如果有效用的話
希望能成為幫助落壽存活的關鍵

雖然對陳復妍有點殘忍
但利用張煜換水之力將她的靈魂驅逐出那副身軀
留下落壽的靈魂,我有偷偷盼望😆
但不可能啦哈哈哈太不人道XD
-
📝官網第九集文字預告:
「張煜和陳復妍知道了彼此的存在,暫時一起度過了時光。為了阻止陳武襲擊辰曜院並奪走火鳥的陰謀,每個人都必須做他們應該要做的事。另外,徐律知曉了三年前落壽被陳武的鈴鐺藥催眠之事,世子此刻也必須做出重要的選擇..!」

世子應該是裝作和陳武站在同一邊
但事實上想從後逆襲吧,看眼神就知道了🥺
#陳武你竟敢棄養🐢
#愛龜人士高元一分鐘後抵達現場
落壽攞返記憶之後行為舉止同說話方式完全唔同晒,終於有返以前殺手嗰種 feel,型到CLS

「我願意入去。」

「喂唔可以喎,鬼島上面仲殘存咗好多邪術士嘅鬼魂,嗰啲鬼魂好有可能攞妳命—」
「咁妳係咪想就咁將辰曜院拱手於人?」

「(你唔信我都)至少相信你個女嘅神力。我一定會搵到傍牌,平安無事返嚟。」

陳湖警係完全嚇到「WTF」咁嘅樣
真,條死八婆好L煩,好想大巴大巴打落佢塊面
人地唔鍾意佢就係唔鍾意佢架啦
係要搞咁多野令自己更加cheap
所以佢其實演得唔差
起碼比人睇到個分別
其實幾鍾意佢個殺手妝
不過今季應該冇機會睇到阿貞打戲
韓網討論緊
但冰石主人係邊個?

有冰石點解都係死?
還魂呢套劇真係好好睇
得番2集好唔捨得
牙貞
佢把聲真係好加分
整容黎講佢真係整得好成功
唔捨得阿貞
係咪唔會有第三季
唔會啦
預告都已經大戰
https://youtu.be/fyx8H37y7xY
幾時再有啲咁高質嘅打鬥
但因為佢咁仆街,張煜先認到所以打和 la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞