[Netflix] 韓劇《還魂:光與影》(8)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike

一起演戲的時候,有沒有跟期待中一樣或是不一樣的部分呢?

允貞:第一季我看過很多遍,已經知道宰旭的演技很好。但是在現場一起拍戲的時候,他的演技比我想象的還要好。而且經常會鼓勵我說,我演的很好,不是只有我覺得難,讓人很安心。一開始,覺得他很成熟有些驚訝,後來又發現他也很會撒嬌,有很可愛的一面,又意外了一次。

宰旭:我一開始也有些擔心的,畢竟這個作品拍了一年,我也是經過了三年,才終於找到了演張煜的感覺。但是姐姐真的很酷,他先聯繫到我要跟我對台詞。

允貞:我一直煩他來著。但是確實給了我很大的幫助。聽到張煜的聲音之後,一些有疑問的地方都從問號變成了感嘆號。我內心希望一起對台詞能對宰旭也有幫助。因為我實在沒有辦法了,不管之後拍戲怎麼樣,台詞好多都要背,就去找他了。

宰旭:當然對我也有幫助。對台詞的時候就相當於一次彩排了,之後在現場拍攝的時候拍攝速度加快了很多。當然,也有覺得很累想休息的時候。(笑)

允貞:後面我們還互相用別的角色也對了台詞。比如宰旭給我演金道主(吳娜拉)的角色,我給他演世子(申升浩)和徐律(黃旼炫)的角色。

二人會對什麼樣的人產生好感呢?

宰旭:愛笑的人。因為我做不到,所以第一眼看到笑得很燦爛的人,就會有種"唰啦啦"被融化的感覺。

允貞:能感受到樂觀氣息的人。眼神真摯,言語真誠,宰旭就是那樣的人。雖然初次見面時面無表情,但能感受到那種能量。
宰旭:能感受到那種能量真是萬幸,看來那天我有點點積極樂觀。
允貞:那天我也一直有在笑吧(笑)?

感覺煜私底下係中意年上,咁啱高允貞又係

From 支博李宰旭典藏1998,我轉返做繁體
讀心術冇睇, Sweet Home原本唔想睇因為佢先睇, 睇Law School 因為金明敏,然後發現阿貞,Hunt 都係因為佢先睇,然後覺得 Hunt 都幾好睇,我要求係 HE 最好,真係要BE 唔該一齊,唔好留低一個,呢個係底線,佢低留低一個會傷心死
B站第7-8集花絮中字
可惜sweet home唔多戲份 最尾仲死咗
其實我覺得佢個樣整得最靚果時就係拍 sweat home 果期,但係唔知點解去到拍還魂2嘅時候個樣又變咗啲,係咪有啲女整容會整上癮? 點整都覺得自己未夠靚,要再整

好擔心佢第時會變到馬芷倫咁撚樣

https://www.youtube.com/watch?v=9S3uBsT3A78

刀片集運?
呢一年要花好多錢寄俾d編劇
Big Mouse
財仔
仲有冇
其實假體容易移位
打針又會俾身體吸收
要不斷入廠維修

整容係條不歸路
可能要進廠維修下 就好似個啲美容針咁要keep住打先有用(?)
千祈唔好似金秘書個樣就得 本身好地地 整到個樣凹哂
利申:唔識 純9up
第一季你當19集完感覺會好少少
Big mouse又係專登整死女主個個都著晒防護裝備得女主一個咩都唔著on99咁衝入去
金秘書應該唔係整到凹哂 係整容後遺症
人老左少左骨膠原就撐唔起塊面 削過骨應該係要keep住打野維持
我覺得牙貞應該唔係整好多姐 講佢大學個陣校花黎啵
我都覺
睇開頭幾集我都好唔慣
劇入面既時間過左3年
咁煜佢唔係轉頭鍾意左第二個
實際又同一個靈魂

但演員係換左
搞到我心情好複雜
見到佢地嘴得咁起勁
但佢兩個都唔知係落壽黎⋯

後來恢復記憶
我又好神奇地覺得冇咩野
之前係一直有煜出軌既感覺
佢拍讀心術個時最靚
其實我覺得佢個樣整得最靚果時就係拍 sweat home 果期,但係唔知點解去到拍還魂2嘅時候個樣又變咗啲,係咪有啲女整容會整上癮? 點整都覺得自己未夠靚,要再整

好擔心佢第時會變到馬芷倫咁撚樣

https://www.youtube.com/watch?v=9S3uBsT3A78

可能要進廠維修下 就好似個啲美容針咁要keep住打先有用(?)
千祈唔好似金秘書個樣就得 本身好地地 整到個樣凹哂
利申:唔識 純9up
金秘書應該唔係整到凹哂 係整容後遺症
人老左少左骨膠原就撐唔起塊面 削過骨應該係要keep住打野維持
我覺得牙貞應該唔係整好多姐 講佢大學個陣校花黎啵

你以為啦,好多韓妹喺讀書時期已經開始整容
一開第8集

Kiss 到咁點搞
咁快唔記得無德

衰仔
佢本身咩樣
你講嗰個「佢」係馬芷倫定高允貞先?
咀得太勁,由中間第一次啊煜清醒知道面前果個係復妍仲咀落去果度開始角色心態變得太快,依家既啊煜係100%沉哂船咁,所以會有少少出軌既感覺

純粹個人意見(非專家),如果中間改變少少劇本方向,描寫到啊煜仲係5050因為復妍成日帶起以前同無德既記憶,一方面掛住無德,一方面又知道應該忘記無德重新出發,同復妍相處幫佢搵記憶同恢復神力再諗住拎粒冰石出嚟,當中有少少當咗復妍係水泡,之後朴進金道主其他人好似前幾集咁勸啊煜忘記無德,再去敬天大湖悼念,明白無德已經走咗,諗住重新出發就好似今集咁見到復妍個還魂印記……
佢整容出過太多版本,我都好想知佢未整容前個真樣係點

金道主仲靚

呢度全部都係高允貞嚟㗎?
啲整容版本仲多過變種武肺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞