[Netflix] 韓劇《還魂:光與影》(8)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
如果落壽搵翻記憶之後成個人個感覺可以變翻第一季牙庭果種感覺就好,最尾同陳老母講野果下真係好正
陳湖警成日比人撚到一棟都冇
上次比牙煜串到冇聲出, 今次比陳武撚到差d跪係度
又唔打得又唔識鬧交
但係琴晚嗰隻嘢佢自己唔會搞得掂
劍都唔識用
佢兩季都係做差唔多既陰濕野個樣緊係差唔多
只是工具人
復妍個身體玩掃把都玩唔掂
又冇曬術力
冇嫁啦
個身體能力咁廢 落壽都嫌引體上身都做唔到
Sad ending 會唔會兩個人死哂,復妍翻嚟,牙貞消失,之後牙庭出嚟拎走張煜粒冰石之後死埋
唔係HE嘅呢到會變第20集咁
而家佢用個細路黎做復妍,咁即係唔會有大個嘅復妍出現即係最後會係呢個細路女成全佢地自己消失,如果唔係咁復妍就會變成專登整死並利用落壽嘅奸角
之前李先生同徐律話復妍會耗盡落壽既力量之後落壽會消失,最新呢集復妍又話自己神力一直恢復緊不過未恢復哂,第一季李先生又話無德虛弱既身體有強大既靈魂,所以我估有無機會第一季復妍aka無德特登拉落壽過嚟係想借落壽既力量恢復自己既神力,可能第一季復妍比陳武推咗落湖之後失憶無咗神力,之後先至慢慢恢復翻
睇翻落壽見到啊煜個傷口果度先知原來啊煜都唔肯定無德係唔係想報仇先插佢,即係啊煜唔知無德係因為失控先會咁?
第一季係復妍用神力封住落壽力量先唔會失控
可能啲力用哂來封

想睇高允貞拍返啲現代愛情劇 唔好再做配角
clss
[img]https://na.cx/i/ee1ytFG.gif[/ig][img]https://na.cx/i/4mbVG0K.gif[/ig]
想睇高允貞拍返啲現代愛情劇 唔好再做配角
clss

兩個都好專業
又有
有陳武嘅鈴鐺或者可以召喚返
把劍自己飛埋阿貞度
第八集創收視新高 8.605%
我係牙煜都崩潰
咁樣錫錫完話自己深愛第二個
諗住好快有得熄燈
其實想睇返落壽揸返自己把劍可惜依家仲係麻瓜咁款 預告有敬天大祭既場面 唔通個時呀貞已有神力?
隔離見到所以就Po過嚟呢到

【熱帖】今天反響不好的 還魂光與影 男主角色.jpg
原帖內容:
第一季時很有魅力,成長型+努力型人設,愛女主愛到死去活來,都說是人設天花板
第二季裡,開始有“兩顆心臟、換乘婚姻”的說法。
用女主的遺物去找別的女人+忘了冤死的戀人,解開才認識一個月的女子的衣裳& 告白+原本是很會察言觀色的角色,卻變得很遲鈍+男主自己說“都過了三年了為什麼還那麼執著???" ,反響不好

390評論

今天這集我反而更能理解男主了,因為知道是編劇的鍋,從這麼褒貶不一就可以知道是編劇劇情沒理順

被安利到高允真的美貌去看的,是個冤種男主? 我覺得很好看ㅠㅠ是你的菜就會覺得好看 很好看
這下最後一集死了我也不會覺得可惜
看這編劇的劇不丟人嗎?

第一季就不怎麼樣,第二季沒看…

最後一集男女主團滅我也不會覺得可惜,謝了

討論洪氏電視劇的劇情本身就很搞笑…原本就是東拼西湊的編劇,你不知道嗎?哈哈,要看抄襲編劇的劇就安靜的看

我覺得好看ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ
最差男主 兩季要分開看,第一季的張旭真的很絕…

最糟糕的

第一季結束得有點倉促,看了一點第二季,還是有點水,沒意思,這麼多討論的,看來編劇真的沒寫好

說著“一輩子只守著你”,三年後,前戀人死去那天就和新戀人kiss
咁咪最終都係冇人知陳武條pk搖噹噹害無德失控殺人。

呢個最緊要喎
下集會知
文字預告有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞