[Netflix] 韓劇《還魂:光與影》(8)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
古裝咸片
覺得劇本上已經炒左
第二季劇情比起第一季真係平庸好多
我睇左大家嘅comment諗左一陣
你講得啱
接受唔到嘅根本原因其實都係鄧阿庭唔抵
我覺得最好去到張煜混淆/ 開始覺得自己有啲鍾意復妍就好相認
一方面可以話佢走出左個陰影
另一方面又可以安撫啲好似我咁嘅人
可惜我唔係編劇
其實佢都做得幾好到目前為止,特別係最新呢集我愛佢更甚佢愛我果度,不過始終劇本因素而要令到觀眾投入到角色既變化係成套劇最難既位

比如幾時相認呢個位我個人覺得如果可以更加帶出同強化到張煜真係放低咗無德果個感覺比觀眾,之後先咀咀會更加好,或者少一啲吻戲,無咀得咁激既話我覺得會好啲,不過始終得10集,前面有20集鋪咗係度,劇情交代要快,又唔可以轉個彎轉得太急如果唔係觀眾未必跟到。對我嚟講到目前為止呢8集有感動位,驚喜位,但係都有少少可惜既位
超認同, 第一季播果時我每集都會睇兩次,
但今季我睇完一次就算, 當係一般劇咁追......
睇埋第8集,開始接受到牙貞
咁劇情應該會係張煜黑化 佢係為咗自己要守護嘅嘢而不顧一切嘅男人 唔排除將冰石作私用用禁術踢走復妍

其實化妝都可以好大分別
我相反
宰旭同允貞chemistry 好正
化妝可以好大分別無錯 但牙貞一定有整
睇韓劇要研究埋整容可以唔洗再睇韓劇
我都差唔多
成套第一季我都睇左起碼兩三次
就算係第二十集咁BE 我都覺得好好睇
偏心初戀CP嘅我睇左佢哋條線嘅戲十幾次添

第二季就覺得變左一套好普通嘅古裝偶像劇咁
無特別會想翻睇
或者淨係得第六集會想睇返
因為果集已經比較算有劇情啲
係有整
不過冇啲人講得咁誇張
好撚賤仲要搶埋落壽個靚樣
相反
成日想睇阿貞
根本佢一開始就係睇中佢個樣
復妍係咪計到自己會有一劫
所以困落壽個魂幫佢過
用完即棄?
希望阿煜趕走復妍魂
佢先至係整得比較誇張嗰個嚟
我同你差唔多, 不過我係師徒CP飯
我太喜歡張煜同無德嘅火花
第二季唔係唔好睇, 但少咗啲驚喜
無咗睇第一季時果啲嘩嘩聲嘅感覺
睇第二季初時每當張煜掛住無德啲畫面出現我就喊一次
但當煜放低咗無德之後, 我都開始心如止水
最後一次喊係為咗昭泥救徐律而死

宰旭同阿貞都係CP感十足
只係純粹我喜歡宰旭+阿庭多啲
不過我個人覺得宰旭最佳CP拍檔係李多熙~
車賢 i love you
我反而幾鐘意第二季 張煜終於唔洗再睇人面色
有足夠實力打橫行 雖然仲俾人道德綑綁緊
仲要因為情傷而唔想生存 但岩岩個集已經解決左想死既問題
最尾兩集好好地搞掂埋陳武 就唔洗俾人綁手綁腳 過返自己人生
咁依家還魂2頭嗰8集大家要討論嘅嘢都討論過,第9第10集又未上,咪趁呢個時候講下其他嘢吹下水囉
一定勁屈機神女加張煜 仲要應該係靚女 媽咪咁靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞