[親生仔] Google Pixel 討論區 (95) 7 Pro, 7, Watch || Tab, 7a, Fold

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
佢一日keep住用三叔整既chip一日都解決唔到
冇VoLTE打入畀你 好遲先響
你打出等好耐人哋先響
師兄,你真係用到,我今日入左張八達通 sim 入部機,係 detect 到,但攞去八達通機到拍卡時,係無反應。

你做過咩黎?
咁即係將來佢唔support
pixel就無得打電話
最後結果係張sim問題,用女友張卡成功,我自己嗰張放去佢iphone都係唔得
咁應該真係要揾smt搞搞佢
睇黎要等將contract 完左 一係轉smt 一係轉中移
係唔係正常4G plan都一定有volte?定係要5Gplan先有?
照計就係4g plan就會有
始終volte都唔係啲乜野新野
最易轉嘅sosim lucky sim都冇volte dllm
唔想上smt支移台
Sorry太激動講得唔清楚,係Detect到張SIM先啱
唔係要另外收錢嫁咩?我上SMT個網話逐日收費?
冇咁易斷線
本來已經少用普通打電話
聼唔出分別係咪我木耳?
link?

依個應該係類似skype嗰種 係另一樣野來
https://www.smartone.com/tc/value_added_services/roaming/st_wifi_calling/service.jsp
我以為ST WIFI係同voice over wifi同一樣
見reddit有人話都係要個carrier開先會用到,以為係呢隻
救星
我用中移動,部P7P 打極都打唔到電話,困擾左勁耐
終於解決了
美馬買pixel 6 pro renewed有無問題

係咪root 就用到香港5g
Vowifi係咪都可以用到?
有生之年唔root機有冇可能用到5g
Volte個dev話
唔可以用同一個enable 5G
Smt yes

Pixel 7, Pixel 7 Pro 全新膠殼
購自台灣 Google Store
免費,順豐到付
有意請 TG @Windmillll
硬殼?
咁個dev有冇話會研究下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞