[親生仔] Google Pixel 討論區 (95) 7 Pro, 7, Watch || Tab, 7a, Fold

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
pixel咪一樣有2x sensor crop
影相有 但細節差啲(竟同pixel 2 2x差唔多) 拍片冇但iphone有
我影相多過拍片好多
同埋iphone d hdr真係好撚渣 係接受唔到
背光勁少少、夜景黑少少,就完全睇唔到塊臉
大家驚唔驚鏡頭自爆
驚,如果爆左都唔知點算
又唔知咩原因點避免
我個部都係唔得,用緊CMHK
Ching用緊咩firmware?
係卡係LTE唔識轉3G?
有冇人用pixel 5a死左機?
唉, 想換7, 但又驚佢收唔到
(而家p6 會有好多時收唔到)

而家升 an13有冇分別?
點解佢會咁想送資料畀人
人地話香港 UK US ver 唔會有
岩岩update用緊Beta最新果個
好似係,見佢打電話嗰時dial勁耐,間唔中又可以打出打入,上網data lte完全冇問題,應該唔會係硬件奶嘢,好煩
試過晒熄DSDS,factory reset,update,limit去3G,都係無用

已經係呢個版本?
用bns 轉運 貨品申報 點寫? 駛唔駛買保險? 有無bro 試過? 分享下
https://flash.android.com/welcome
會唔會試埋 flash 去220804 版本

*會洗機
遲啲試下,最主要想睇下係咪硬件有問題
想問下正常來講LTE上網冇問題,訊號爆格,只係打電話打出打入有問題,都應該唔係硬件壞?我理解係天線收到訊號LTE,如果硬件問題LTE會有影響/直接0格訊號?
應該係軟件問題,如果有人打嚟,你電話會直接零訊號,當時就會知有人打過嚟但你無得接電話
Pixel係香港用唔到VOLTE, 打電話一定要用3G,我之前個問題係LTE上網完全無問題,但要打出或人地打比我嗰陣,就轉唔到3G變左係打唔出,人地打比我都打唔通。

Connection Stabilizer Booster
之前我用呢個app, 將訊號長lock 3G, 一無network呢個app會自動幫手重連(要連電腦做個setup先),暫時解決個問題
cmhk 3g 頻譜唔係唔support 架咩?

係呢度set左3g先,你而家個情況應該會成日search唔到3G network, 試下係咁開關飛行模式,connect 左3g network後試下打電話正唔正常
如果係咁的話試下用自由鳥一個月免費試用test下
最鬼係我有兩部Pixel 7 Pro都係CMHK,得一部有事
(唔知關唔關事,出事果部Hazel色,好似好多Hazel都奶嘢)
你地用乜版? 美版, 台版 or 日版?
追完晒D post, 都好驚自己部美版 遲D 都中招? 有無3用戶 (HKBN) 正常使用中?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞