[親生仔] Google Pixel 討論區 (95) 7 Pro, 7, Watch || Tab, 7a, Fold

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
試咗幾日,beta版接收電話真係完全無問題
昨天收到美版pixel 7 pro ,用HKBN(3), 試左成日, 電話打出打入正常, 去到signal 差 會轉H+ 之後去番正常 會顯示番LTE。so far 未見到問題。 用緊official Jan update.
T2B2.1好似成日斷data
之前明明無事
呢排成日感嘆號
今日試玩左個live transcript 功能好正 , 以後去日本旅行 或 公司同鬼佬開會 呢個功能就大派用場
有咩用
即時 voice to text...係日本 至少知d 售貨員 講乜。。。 開會嘅話用黎寫minutes 一流呀
build in有個recording app 可以直接做 audio to transcript 好準
有冇得再即時轉埋做中文
仲未。。。希望遲d 做埋就perfect
呢啲位真係好有用 好過其他機係到追跑分
希望google 再 開發多 d killer application. 這才是智能手機發展嘅方向。 昨天試過同iphone voice to text 比較, 係準確度和速度 pixel 7 完勝
iOS STT is a joke
部iPhone 成鳩日聽錯我講嘢
英文都好啲
廣東話成日同我加啲標點喺啲唔適當嘅位置
係我問題定係咩,我呢排成撚日斷線
試下網絡只選4G LTE
有關係咩,佢5G收得唔好唔係會自己跌落LTE嘅咩
香港 pixel 根本用唔到5G。。咁部手機咪成日search 5G ..有可能導致不穩
點會用唔到
我用咗2個幾月都係收緊NR NSA
都冇試過咁頻繁斷線
係Beta2.1之後先咁
唔係話pixel 用唔到香港5G 咩。。。你有無做speed test , 佢係咪真係俾緊5G 你?
佢應該root咗
香港啲所謂5G speedtest冇意思,都係咁慢
我test過叫同我部iPhone收csl 5G差唔的我速度,有時會快過iPhone
但係冇試過一個地方會快過LTE+ 嘅 theoretical top speed
最快試過接近300 download咁囉
你呢張圖似係用緊wifi
之前啲test result 嚟,我係用wifi就唔會得297咁少啦
家居寬頻係唔同時間test 上落差可以好大。。以我理解,手機開左wifi 就唔用mobile network...除非你個wifi 係無connect 到,唔connect 到正常會有感嘆号
我啱啱喺街,而家喺屋企,解釋到未
我洗唔洗俾埋之前個test個時間你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞