[親生仔] Google Pixel 討論區 (95) 7 Pro, 7, Watch || Tab, 7a, Fold

1001 回覆
7 Like 7 Dislike

終於
發現係垃圾CSL冇得用
但smartone有
我用HKBN(3),要揾其他勇士測試
想換手機,有冇水貨舖有現貨試下
先達三禾
你成部手機淨係睇resolution嘅話係
咁講我3xl轉6都係1440落1080
我將我現有本身支援到VoLTE嘅卡都試一次

3HK DIY 儲值卡 - 唔得

abc mobile 儲值卡 (CSL) - 唔得

CMHK 儲值卡 - 得咗,仲要用到4G+,行個speedtest速度都快咗唔少
行到4G+ 會點顯示?
我裝咗個叫Better Internet Tiles嘅嘢,可以額外有返Wi-Fi同Mobile個Toggle (都係要到用上面個Shizuku先run到)

我插屋企人張CMHK卡落去,佢就有Show到係行4G+

但用返我自己張3HK,就得4G

速度都差好遠

如果整埋5G就好啦
reddit 話patch 完可以del app
OTA update 就要再patch 過
驚嘅自己compile一次
呢版點禁出黎
睇完教學, 成件事即係好似Windows改條registry咁?
*#*#4636#*#*

入上面嗰啲字,再喺右上角揀IMS status
不過整完呢個就直頭冇咗3G
等埋feb update再上嚟包膠
因為有volte你傾電話就會落4g 除非收唔4g先會落3g
CSL冇volte,我試嗰時係完全冇得上網,2G/H+乜都冇
所以我唔知係咪佢set嗰時係冇搞3G嘅嘢
但同一個位之前係咪有?

我估係個patch冇整3G
奇怪 要睇下整左咩
個patch好似淨係夾硬幫你同電訊商講「我部機用到volte」架咋 其他唔關事

用唔到3G個情況似之其他人中開個bug
6 pro 同 7 pro 鏡影相效果差幾遠?
不過價錢去先達買好似都係差9舊水only..
幾乎冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞