[親生仔] Google Pixel 討論區 (95) 7 Pro, 7, Watch || Tab, 7a, Fold

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
買左隻PEAKDESIGN PIXEL 6 PRO CASE
手感幾好

https://www.peakdesign.com/collections/mobile/products/everyday-case-pixel
收到哂!唔該才樓上各位巴打,唔回覆上面個段長文字,以免阻礙版面美觀感

尋晚追返post,見出面鋪頭都有得代貼hoda ,一陣去整算(好緊火)順便買火牛、尿袋
用緊7PRO 、個殼真係一步一驚心。
點解
我都唔知, 但係我用左PA Rom成日, 真係一啲signal問題都冇.
唔諼鏡頭。
用唔函兩日就爆保諼玻璃貼
有冇諗過係張鏡頭貼廢
講真個鏡頭有幾可撞爆
問題係鏡頭位唔夠高、接觸到表面就爆

之前用SPG 都無事
用PA Rom 會唔會有返VoLTE
近日在 Twitter 及 Reddit 不約而同有網友反映推出不久的 Google Pixel 7 出現玻璃機背離奇碎裂問題,如 Twitter 用戶 Heydon Faber post 出相片,可見其 Pixel 7 後置拍攝鏡頭玻璃出現破損。而他更提此機使用了不出 1 個月,平常操作正常都會出事,對此大感費解。另一位 Reddit 用戶 dalitortoise 同樣是 Google Pixel 7 的後置拍攝鏡頭玻璃破掉,並問有否其他人遇到相同問題

照用嘅話,有冇影響?
SoSIM 我subscribe 左都冇Volte. Developer claims 係default開左Volte 同5G
似係關依排外國凍到零下幾十度事
root咗係咪都唔得?
我無試
想問各位師兄,我用緊部pixel 7 pro, 每次揸車開GPS開導航app都係話訊號弱同無GPS..
請問係部機問題定係我setting 有問題呢?
p.s. 已經上網跟過好多話可以改善GPS定位嘅方法都冇用😭
/on我試下off左佢睇下得唔得先
其實呢個function有乜用?
會幫你揾5G
咁依家work 唔work?/

覆番一直兄先,岩岩再試左

用smt sim (5g plan)
打出打入都唔得,無論adaptive connectivity disabled/enabled

用csl sim (4.5g plan)
可以打出打入,無論adaptive connectivity disabled/enabled

用csl sim,打出打入個陣佢會由lte變咗冇上網icon(lte edge乜都冇),然後就打得出,收線後會變番lte。smt就唔會,一直keep住lte. 我本身用smt,而家唔知點搞
咁神奇
我都係smartone 5g plan, 但用落一切正常
OS係最新
Carrier Service (入play store更新) 都係最新
adaptive connectivity off
打電話嗰陣會跌落H(3G), 上到網
你睇下 有無啲settings係唔同?

右上係APN
右下係 *#*#4636#*#* 然後phone info

如果已經係一樣都仲係咁,可以試下問smartone話點解人得我唔得嘅

都係解決唔到就 有得退機好退啦
收返
台灣都有人出事

驚驚
肯定塊玻璃壓力過大
除咗phone info個度我有開dsds之外,全部一樣,但都係唔得。聽日落去問吓
p7又同p6一樣有訊號問題?
係 ezone FB 睇到 ,無相睇…唔知爆成點
6 比較多見係 斷線/斷完唔識連
7 似係carrier settings殘缺搞到夾唔到電話台,會顯示有訊號,上到網,但打唔到電話
想入手p7
但係部機要用黎打電話
用3/CSL/CMHK
而家博唔博得過
有冇人用緊Pixel 5a?係咪話有死機災情?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞