[親生仔] Google Pixel 討論區 (95) 7 Pro, 7, Watch || Tab, 7a, Fold

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
有冇防偷窺mon貼可以用到指紋解鎖?
我呢排都覺得show少咗温度喎,之前明明我每次想睇都有show,係咪改咗
我一部4A 一部6pro 平時4A當鬧鐘同睇下ig咁喺屋企用 次次朝早起身4A都睇到有個溫度range 我仲諗緊係咪有咩可以揀
我係6 而家都無show,睇下聽朝有無先
啱啱開埋部3嚟睇有show温度
7 Pro有冇人打電話間唔中要等好耐,甚至打唔出同收唔到call,明明signal滿格同lte上網完全冇問題
有另一部7 Pro完全正常,係咪硬件問題
睇嚟真係唔少人中伏
有得退好退
一路都係咁定BETA?我本身上網同打電話都冇問題
上一個BETA就搞到差咗好多,等緊一月update
唔係beta,我上reddit睇唔少人有呢個問題,update咗都係咁
我LTE上網完全冇問題,我諗係software problem?
無得退啦
lte上網完全無問題,我諗如果係天線壞正常係收訊號問題,但我係訊號爆格,所以應該唔係硬件出事?
個問題係3g經常lost signal, 唔知咩原因,但有問題嗰批機 flash 220804 firmware 可以解決問題
12 月澳洲更新modem再新啲 想唔想試

TQ1A.230105.002.A1, Jan 2023, Telstra
Baseband version:
g5300g-220923-221214-B-9402829

Android 13 QPR2 Beta 1 - P7P got a big modem firmware update:
g5300n-221110-221114-B-9288193 on the beta
g5300g-220923-221028-B-9229469 on Dec stable.
I've never seen them change the letter before (g to n).
https://www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/zkfsb8/android_13_qpr2_beta_1_rolling_out_to_pixel_phones/j00mjpt/
*1月
其實我估佢第一次更新大更新改過啲carrier settings來
你見#238話用返出廠ROM就無事
佢改完之後就開始有人report你嗰種情況,置頂其實都投緊
不過其實又有啲奇怪,唔係部部機都affected
討論左幾個post 同一部機 同一個台 同一個OS ver. 都可以有人中招有人唔中

佢之後一路都係靠小修小補, 10月Japanese carrier patch, 11月Swedish carrir patch, 1月Australian carrir patch 來修正返 https://developers.google.com/android/ota#cheetah
但共通點係嗰啲地方有行貨, 香港無, 唔好期望佢會突然改返好
exact7ly 有啲機有事有啲機無事,所以好撚驚係硬件問題
但LTE上網無事 + signal爆格,同睇你咁講話出廠rom無事,都算無咁驚
另外reddit見到有人解釋有機會係佢亂9咁switch 2G call,搞到有時要load勁耐先出到call
來電顯示只見到電話號碼,見唔到聯絡人名,應該點設定?
暫時唯有長開3G, 起碼知道幾時會收唔到電話就toggle airplane mode
試下set 3G先,間唔中收唔到電話好大鑊
有冇用緊美版既巴絲
csl食唔食到4/4.5g
pixel 6 買 pixel watch 定 galaxy watch 5 好?
watch 5 for sure
galaxy watch 5啦 不過量血壓功能會廢咗
watch5 ,用緊watch4都覺得幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞