LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#10 係咪驚曬1001?

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
點解隔離話唔好用嗰個post重推緊 真係好撚肉酸

其實反映連登一個好嚴重的問題

其實嘈緊咩 見佢話買左ss同razer就冇睇

佢死都要話係軸嘅問題,心諗

人哋本身已經有個信念,你哋講乜都改變唔到佢嘅諗法架啦

我見佢由鍵盤討論可以講到去女人係雞
佢已經有套諗法 或者睇死人地一定係點樣點樣諗
由佢眾人皆醉我獨醒 攬住個唔針對牌子嘅高地過世罷啦 覆都廢事

其實佢都係咁睇我哋
佢會覺得我哋已經有套諗法:某牌子係屎
會覺得係我哋一言堂,唔俾討論

依家吹到呢邊只接受鍍金pcb鋁殼鈦合金plate既Keyboard
真係人唔笑狗都吠

between

Hidden Lab 隊人會唔會喺度出現?
認真問
between

Hidden Lab 隊人會唔會喺度出現?
認真問

暫時未見過
點解隔離話唔好用嗰個post重推緊 真係好撚肉酸

由佢眾人皆醉我獨醒 攬住個唔針對牌子嘅高地過世罷啦 覆都廢事

其實佢都係咁睇我哋

依家吹到呢邊只接受鍍金pcb鋁殼鈦合金plate既Keyboard
真係人唔笑狗都吠

笑撚死

其實佢都係咁睇我哋

真係人唔笑狗都吠

佢要攬住粒play pause scroll wheel過世嘅
咪唯有繼續用堆狗屎囉
btw 我都話Ti back plate係 #曲 咯
我地貼曬連環圖講why no
你懶醒咁話我地
你玩曬啦

其實佢都係咁睇我哋

真係人唔笑狗都吠

佢要攬住粒play pause scroll wheel過世嘅
咪唯有繼續用堆狗屎囉
你懶醒咁話我地
你玩曬啦

其實我真係準備緊整塊ti plate不過唔知點處理啲尖角好

其實佢都係咁睇我哋

真係人唔笑狗都吠

咪唯有繼續用堆狗屎囉
你懶醒咁話我地
你玩曬啦

不負責任模式
鑽石切割+拋光

其實佢都係咁睇我哋

真係人唔笑狗都吠

咪唯有繼續用堆狗屎囉
你懶醒咁話我地
你玩曬啦

不負責任模式
鑽石切割+拋光

我用plasma cutter,啲邊會有啲rough
玩開fps game
cod bf ow r6果啲
想買個keyboard係可以一禁落去電腦就有反應
唔洗禁到落底咁
筆直一千左右
係咪Leopold fc900r最適合

去馬啦

見到魔鬼SIR岩岩返左手fc900r gp
想問下gp同唔gp有咩分別
壞左唔攞去換係要懶醒自己整 呢啲人抵撚死
CLR萬歲
今個月有幾套Keycap派貨

GMK
GMK Coniferous
GMK Burgundy
GMK Rainbow
GMK Ocean Dolch (Maybe)

SP
SA Grand Budapest
SA Photo Studio
DSA LightCycle (Maybe)

Keyboard 就應該
X60 (Shipped)
M65-A (Maybe)
TGR-910 (Shipping)
Linx3 Dolphin / EM7 (Soon TM)

SA Photo Studio 實物又幾靚

冇曬人
冇曬人

成個米皇棟喺度仲點敢出聲
冇曬人

突然醒起前幾頁有個巴打叫我影隻660m
差啲冇咗回事 好多塵唔得閒清理
冇曬人

咩keycap 黑case白keycap好正
冇曬人

我呢啲窮人梗係要迴避吓
冇曬人

咩keycap 黑case白keycap好正

fc660m紅軸(黑色) + enjoyPBT奶白無刻
揾某巴打買 佢攞貨趕時攞多隻2.25u shift俾我
慳返唔洗自己同某寶賣家傾 我倉頡打簡體好撚慢
重有啲字唔識拆碼
冇曬人

我呢啲窮人梗係要迴避吓

佢地鬥有米 我地就鬥窮
冇曬人

邊隻trackball最舒服?
冇曬人

我呢啲窮人梗係要迴避吓

佢地鬥有米 我地就鬥窮

我可見未來得filco 104+enjoypbt黑同刻+artisan gem sapphire 1粒+ gmk natilus base kit咋
冇曬人

邊隻trackball最舒服?

以下純個人意見 手掌大細/電腦擺位/坐姿/用電腦習慣 全部都會影響你覺得好唔好揸
最好揸係Logitech Trackman Marble Fx
好揸過Microsoft Trackball Explorer
MTE個斜度理論上好啲 但我隻手細 加上L記Fx個造功好過MTE好多 啲膠都厚啲硬啲冇咁脆

以下係我嘅蒒選條件
1) 我覺得食指波好揸過手指公波 打機都主要用返食指波 所以thumb trackball全部冇計
2) 左右手兩用波我用到手痛 所以全部ambidextrous trackball包括CST, Kensington所有未停產嘅都冇計
3) 有斜度嘅(consumer grade)食指波有:
- Microsoft Trackball Explorer(已停產)
- Logitech Trackman Marble Fx(已停產)
- Kensington Turbo Ring(已停產)
- Elecom DT1, DT2
- Elecom HT1(未開賣)
- GameBall(集資失敗, 改做ambidextrous後自資生產, 未開賣, 未知咩design)

K記Turbo Ring唔用光學sensor用碌 直接skip
E記DT系列粒波太細 唔啱我用 skip
咁淨返M記同L記兩隻
MTE手指公位㩒得舒服啲 但係啲膠太薄同老化得太勁 個mousewheel又有啲難用
Fx啱我手型 波大細啱啱好 但手指公位妳硬好遠 自己改咗粒微動好少少

打機用緊 Kensington Orbit with Scroll Ring 因為其他啲光學sensor太廢 未得閒去日森preorder HT1因為唔識搞轉運
冇曬人

我呢啲窮人梗係要迴避吓

佢地鬥有米 我地就鬥窮

我可見未來得filco 104+enjoypbt黑同刻+artisan gem sapphire 1粒+ gmk natilus base kit咋

巴打係時候買多隻board啦喎
冇曬人

我呢啲窮人梗係要迴避吓

佢地鬥有米 我地就鬥窮

巴打係時候買多隻board啦喎

冇興趣,冇用
冇錢
btw 計漏咗filco union jack 🇬🇧 shift keycap
我都係得隻FC 750R 同埋k60m咋
窮巴打們站起來
我都係得隻FC 750R 同埋k60m咋
窮巴打們站起來

得隻filco 104同race 3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞