LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#10 係咪驚曬1001?

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
有冇啲咩1000內80%又有倉頡碼同冇個框圍住(唔知叫咩)嘅keyboard?
個人幾鐘意青軸茶軸 冇RGB都ok
ozone strike battle spectra諗得過嗎?

利申 新手 屌細力啲

IROCK K65M RGB
魔鬼係代理, 我記得係有倉頡碼
有埋RGB

IRCOK仲要好撚平

見到有倉頡碼但有80%版?
話說我都趁機問下
其實IROCK掂唔掂
用CHERRY整到咁撚平
五舊幾水有 都好似淆淆底

過得去啦 對得住個價錢咁囉
同埋我覺得果位巴打唔係想要無衝
係想要macro
set好哂combo禁一個制放哂
咁既話filco呢d唔啱你架喇
一係你有冇心機自己慢慢set先?
有就買隻75%/60%自己set

如果係想要有set macro制既話
你都係番去搵L記啦
想買隻勁嘅用嚟打lol 有咩推介
同埋魔鬼sir同linke多唔多款試
thx

唔係以為換keyboard升challenger呀
budget又冇 想人點答

唔係
二千樓下

唔係既話咁定義左點叫勁既keyboard先
先有人答到你

會明顯改善到遊戲質素嘅keyboard E.g:可以連續放技

乜嘢叫連續放技

sor 連續放兩招技

???
你依家個keyboard做唔到J4 EQ?
冇理由喎

唔係講緊j4 eq
講緊係syndra啲技可以喺好短時間放晒

嗱認真講
其實我一路覺得你係想講無衝
啫係有D鍵盤如果同時按QWE 係唔會DETECT到QWE (你可以用WORD試)
無衝就可以同時按但都detect到
但問題就黎
如果你用途係為LOL, LOL係一隻GAME
隻人係需要ANIMATION 先放到技
簡單黎講唔係你按完QWE, 佢就真係放QWE
尤其SYNDRA仲要等波出, 一定係需要rythme
我唔認為同J4 EQ有咩分別, 都係要等旗/波 冇可能同時按

咁係呢個情況之下, 係咪好大既需要買呢?
坦白講你口裏說唔係覺得keyboard幫你升rank, 但又話要改善遊戲質素又要連續放技點點點
唔係有心潤鳩, 我係怕你洗完錢, 其實到頭來都一鳩樣
2000蚊, 我唔知你現職係咩, 我作為返工人士都唔想亂洗大拿拿二千蚊
我覺得你可以諗清楚D/釐清expectation

只係道聽途說 話會快少少
係想要macro

你都係番去搵L記啦

鳩估咋
連續放技撚知點解咩
係見佢話連續放兩招技嘛 都已經忍住唔潤唔通你個keyboard按完一粒制後要cooldown幾秒先按到第二個制

LOL有幾多野要macro?
我自己玩反而覺得mouse marco好似仲好
起碼隻左手唔洗郁

anyway 其實佢到依家都講唔出係想要咩
有冇啲咩1000內80%又有倉頡碼同冇個框圍住(唔知叫咩)嘅keyboard?
個人幾鐘意青軸茶軸 冇RGB都ok
ozone strike battle spectra諗得過嗎?

利申 新手 屌細力啲

IROCK K65M RGB
魔鬼係代理, 我記得係有倉頡碼
有埋RGB

IRCOK仲要好撚平

見到有倉頡碼但有80%版?

冇, 所以上面自膠左
係想要macro

你都係番去搵L記啦

鳩估咋
連續放技撚知點解咩
係見佢話連續放兩招技嘛 都已經忍住唔潤唔通你個keyboard按完一粒制後要cooldown幾秒先按到第二個制

起碼隻左手唔洗郁

有fd用垃圾薄膜keyboard都上到master啦
個人技術唔好俾幾靚gear你都冇用
早排買個Set Keycaps 發現個Q制特別矮 是咪正常

http://www.geekkeys.com/geekkeys-dark-grey-dyesub-thick-pbt-full-keyset/

係想要macro

你都係番去搵L記啦

鳩估咋
連續放技撚知點解咩

起碼隻左手唔洗郁

有fd用垃圾薄膜keyboard都上到master啦
個人技術唔好俾幾靚gear你都冇用

畫出腸又唔係咁好
所以我都婉轉D叫佢調整返個expectation先
費事以為真係買keyboard送技術

http://www.geekkeys.com/geekkeys-dark-grey-dyesub-thick-pbt-full-keyset/

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/16/170111_a9099828df1cb31f273f686bbd10de93.jpeg[img]

同一set入面同一row都唔同高度咁好似有問題喎

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/16/170111_a9099828df1cb31f273f686bbd10de93.jpeg[img]

同一set入面同一row都唔同高度咁好似有問題喎

咁都叫好似?
新手想買隻青軸玩LOL 行過腦地方見到呢款減價 想問有冇師兄比啲意見
魔鬼我知你有睇POST
唔好意思
我係見好多irock野你都有最新最update
先一直以為你係代理
搞錯左添

魔鬼我知你有睇POST
唔好意思
先一直以為你係代理
搞錯左添

新手想買隻青軸玩LOL 行過腦地方見到呢款減價 想問有冇師兄比啲意見

反轉咗喎清
魔鬼我知你有睇POST
唔好意思
先一直以為你係代理
搞錯左添

魔鬼我知你有睇POST
唔好意思
先一直以為你係代理
搞錯左添

Budget係呢個range就俾多D買iRocks

反轉咗喎清

sorry po果陣無為意

Budget係呢個range就俾多D買iRocks

就係見好似相對抵所以心動 師兄仲有冇咩款推介
新post 留名

砌左一半嘅60%
係日本執左隻HHKB手感好正
其實買GAMING KEYBOARD 手感咪一樣 咪又係CHERRY 唔明點解要信者得救

BTW 係垃圾房執到個ALPS KEYBOARD 好似幾撚正
用幾舊水買舊電子垃圾點會係相對抵
其實買GAMING KEYBOARD 手感咪一樣 咪又係CHERRY 唔明點解要信者得救

BTW 係垃圾房執到個ALPS KEYBOARD 好似幾撚正

想要陽極處理過嘅鋼板咪揀 gaming keyboard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞