Samsung Galaxy 討論區 (219) One UI 5已出

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
求助,琴晚部s22 ultra up上Android 13/one ui 5.0 之後,部機傻咗顯示storage 係 -1/8GB, 有啲 app 因為storage 不足行唔到。
攪咗一輪發覺熄咗個ram plus就正常返,請問其他大大有冇同樣問題?
想問fold4同s22u係咪同級相機?見fold4一萬左右心思思想換
不是

S系Ultra相機齊料好多
fold 4可能只等於s22
肯比錢一定做
各位ching,如果要喺Samsung trade in既話,有冇話邊間舖冇咁驗屍??😅😅
比多一次機會 等s23算
係咪2月左右出
update 左 wearable 之後某幾個app死notification
例如呢?😐
line 會冇message notification
what's app 有delay
signal 就正常
ig message 都正常
但我未升oneui13
whatsapp 唔覺有delay😐

其他我就無用,唔知道了😐

我都未升oneui13😐
s7 edge已經有綠色綠問題
有冇人用有sd 卡既機升完13有類似問題?
S10P有無得上呢?
冇 Lite先有
同8G1比都係核電架啦
冇Android 13 Oneui 5

只是繼續有安全性更新
提前放一點小米13的原神測試數據,可能是對第二代驍龍8以及自己調校太有自信了,這一次小米不止做到了720P的分辨率(也就是Android旗艦平均標準),通過在遊戲加速內打開“高質量”,還可以開啟864P的模式,這個時候清晰度會有進一步的提升。

在864P下,從恆納蘭那到須彌城折返跑圖,平均幀率也接近59,功耗也只是5.6W,機身正面最高在42℃左右,背面40℃(玻璃後蓋,室溫22℃,200nits亮度),這甚至已經超過了目前一些電競手機的表現。 轉到720P以後幀數會更穩一些,但功耗其實差不了太多,所以在溫度可接受的範圍內直接開高質量,體驗會更好。 在小機身上實現這樣的遊戲效果,這性能表現有點東西啊~
https://youtu.be/-3u_OKOHVeY

核電冰龍來了

S23 Ultra 只要係台積電 8 gen 2
必須立即換走手上部S22 Ultra

點解咁都會有負評
三星用自家3nm喎,又唔係tsmc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞