Samsung Galaxy 討論區 (219) One UI 5已出

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
有冇人分享下 點解會揀大部到癲既s22 ultra 唔用s22+
準備下年買s23+ 但同時間諗緊買唔買s23 ultra
利 : 用緊6"pixel 5 想買部大少少 但ultra好似大過頭
6.8吋mon都係勉強夠大

方正機
想請問下,放左個銀行app入安全資料夾,
原本個銀行app icon有冇得刪左佢
S23+咪又係超辛苦單手禁或者雙手禁
只要放到入褲袋,個mon愈大愈好
仲有鏡頭呢
Fold 4用家
主要啲鏡頭靚啲
用緊UAG
真心未用過咁垃圾嘅電話,乜撚s22 flagship,1個鐘on screen都唔係打機,咁樣冇撚咗40% 電。

brightness 已經係 <20%, battery settings 已經係 optimised,預購到而家無一日係唔使差兩次電。

永不錄用。

samsung電係廢
原來真係咁弱
我用s10好似都無咁快chur曬啲電
但傳聞mon 相機唔係upgrade好多同唔係特別出色喎
電4800 不過因為粒u就點都應該好過S21u同S22u咁囉
我S22U冇咩大問題
我兩部都拎過上手 感覺S22 ultra係重過22+好多
22+ 個重量同大細係岩岩好到我極限
師兄用fold? 其實我真係有諗過想買fold 4
因為今年真係值得入手, 但諗過自己應該好少機會要用到咁大
但一定過癮
上年用過半年Fold3, 現在用緊S22u
Fold主要外mon唔夠大, 內mon解像度有少少唔夠
ching,點解唔繼續用 Fold,而要用番 S22u?
唔係主攝由1億像素變左2億咩?
睇片其實唔係大好多

電量

外mon太窄

少少重

本身鍾意Note外型
thx ching
用緊 Ringke 覺得唔錯 + Made in Korea,質素屌打淘寶 case
s22 電量真係廢
內mon解像度再推續航會食屎 而家用緊8+g1都已經唔係好
解像度其實唔太影響用電
但好似唔係全部相機sensor都upgrade tele鏡/UW鏡唔升 又得25W快差
雖然上面應該都唔影響太大既
我覺得Fold需要5500mah電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞