Samsung Galaxy 討論區 (219) One UI 5已出

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
應該有D app背景食電喇
唔信,三叔工藝超頻唔起
睇下battery guardian點講
a52 都有
幾時到 s20fe
屌,我呢2日部s20+又係開始閃mon
s21 fe 都未有,懷疑fe待遇差過A series了
update 返
過保,SAMSUNG話會幫我搞
搞完先再。UPDATE大家
到底幾時先有發佈會頸都長
諗住用s10e加少少錢換部二手s20+頂住先 傳聞二月先發佈會…
又無試過你呢個問題
我習慣係按10x 去zoom去咁
今年用三星自家3nm喎
我用LG V10用到今年年頭
買咗部tab s8 ultra,升埋UI 5,有冇人教我點樣將lock screen 轉 landscape mode,auto rotation 入邊冇個option,明明fold 4都有
今日到A53有Android 13 update
S21fe呢
update完 通知list啲icon大曬
有冇得較返舊嗰款?
有Update
不過唔係5.0
發現o係 registar 開左之下 setting, 係 setting search 嘢就可以長按張 setting menu 加 shortcut 到 desktop 幾方便 (Oneui launcher or nova 都得)

Good lock > Registar > search options > Allow creation of a shortcut (ON)

不容置疑啦

A系列多人買,FE又唔算旗艦
過完cpu呢關 仲要過綠線mon呢關
仆街今日到我中綠線
過哂保 單都唔知飛左去邊 仲有無得拎去維修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞