Samsung Galaxy 討論區 (219) One UI 5已出

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
唔該巴打
咁用返三叔keyboard算
Nova 特價 0.5hkd
reddit我中意用sync多啲
我就繼續用gboard,用佢粵語語音輸入都幾方便
正喎,感謝提醒
instander 更新完仲垃圾咗 換翻舊版算
正嘢
android4用到而家都重用緊
17.1定17.0
想請問剛更新one ui , 但發覺secure folder 內的 whatsapp crash , 一開就close 。 但出面主whatsapp 又無問題? 有無遇到類似問題?
有冇N20U用家上到December path of Google play system update?
xda得搵到呢個方法手動修正
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/main-components/
脷伸。未安裝前Samsung hk整過機,整之前好似係12月份path,但整完變咗September
急問 之前呢邊既 巴打介紹完 買左呢張卡

快用夠一年 但今日出事

通知到寫 張卡有問題 乜野唯讀模式 請盡快備份 ,點解突然會咁 買左假卡? 部機冇跌過

依架仲取讀到資料 但入唔到野 ,張sdcard仲有冇得救
咁你backup左未?
佢都提晒你水
之後張卡死埋就好笑
重有兩三個月
好快到
Samsung 機 係香港點搵都搵唔到防窺
back up左了

買平野都用到3年 呢張反而冇一年

有冇人有經驗 有解決方法

依架試緊格式化
ringke全包曲面貼唔錯
應該比唔上光固貼,又貴
咁frame drop又唔關粒U事既
係software 問題
我見到呢度講呢個 app
呢幾日先開始用 17.1 clone
除咗比原裝食電同埋用多咗數據之外
用落同原裝一模一樣

Btw 你哋係取代埋原裝定係用 clone?
fold4升唔升one ui 5.0好
其實冇得唔上, 除非你放棄日後所有更新
多唔多bug同食電
怕左三星班it狗
唔知道
我S22U升完重設既
只知道S22U升完快左好多
step巴,聽D人講拎部s22u出來影幾張相就會暖身
有無誇張?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞