Samsung Galaxy 討論區 (219) One UI 5已出

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
發熱都唔係最重要, 最重要係用電量
得鬼域有18個月保 同埋今年啲qc好咗好多 應該唔太驚
電其實都唔差 好過s21u 10%左右
冇意義, 8G2果種SOT 至少6.5小時先可以同iPhone比較
8G1得果4.5-5小時
A52s算係中階近年佳作,可惜只有水貨(而家香港應該斷貨)
有冇人update 去one ui 5.0後用super fast charging唔夠一分鐘會自動落咗去charging
😔
另外見大家講維修mode但攞去整仍然被service center staff洗機姐係點?佢答我得韓國本土有咁嘅服務
S22U update完12月patch食電左
感覺唔到
dllm.冇壞都換咗charging port話係android 13係咁,samsung hk好唔專業,徙人時間好多嘢由頭login麻Q煩,點解唔研究清楚先叫人整
Z Fold4 更新?
齋諗都已經好煎熬
我就應該之後都轉會去fold
你講起多野玩
我裝左個sound assistant之後,終於可以仔細D較音量啦
又或者較唔同app既音量,好好J
咁大劑
想知fold其實係咪唔可以兩隻手同時撳到個mon 因為如果要手寫嘅話 好難唔兩隻手撳唔到個mon
而家你用緊咩
可以
啱啱轉z fold 4x
暫時幾滿意
A52岩岩升左andriod13 / oneui 5.0

請問使唔使wipe cache partition?

thanks😐😐
你用緊A52 5G有幾耐?,我都用左有1年零1個月多d,冇大問題唔駛清理cache,thx
而家oneui 有得manual wipe partition cache?
9個月左右

本來我都唔想升住,呢幾日發現右上角(電池顯示隔離)有粒紅點長著整唔走,心諗係唔係死點,book左朗豪坊整機,心諗橫掂都係整,不如升埋上去,有乜依喐都係factory reset!

點知升完後,粒紅點就無左。
上面有youtube 教學
試過好多都唔work.
我未試過😐
應該blocked,除非third party recovery
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞