Samsung Galaxy 討論區 (219) One UI 5已出

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
應該真係呢個 ching有料 之前入過bixby嗰個app睇有冇手殘㩒錯 點知原來係設定嗰到都有
咁試下去recovery 到 wipe cache 睇下會唔會好啲,如果可以,開左機再做app booster 睇下有冇改善
Update咗UI啲notification好似變到咁大隻字
想問下有無公佈S23 幾時有發佈會?

另外如果換機想recover, 係咪應該google 同Samsung 嘅備份都recover 一次?怕啲資料duplicate 咗
有無人部fold 4 啲app好易reload
講緊只係開左1-2個app又reload
唔怪得長期有4 gb ram available
delay左二月尾三月頭
原本二月頭
無啦, 根本無貨
咁遲btw thanks 巴打
屌部flip3 維修費2千8整唔整好
屌2手價都係咁上下買多部仲能好
貴(fold4)又係咁,cheap(A52)又係咁,d ram 唔知擺嚟做乜鳩😡😡
到覺得有問題先考慮洗,我就唔覺
仲要整個ram plus出黎
正常都唔肯比你用盡啲ram
有咩卵用

開隻game再上網睇攻略
返去隻game就reload
系統又唔見有得set
要你自己逐個app lock住唔好reload
我部s10都唔會咁
咁你唔好比12gn ram我啦
4gb就夠

相反ios係同你揸乾揸淨啲ram
長期得100m available
app booster 係咪即係裝置維護個額外優化!?
另外recovery 個eipe cache 係咪即係應用程式入邊到清快除
sorry bro 用中文介面
真 所以佢依家唔再俾12gb ram你
我S22U開GAME, 開LIHKG, 開CHROME都冇事
instander有新update
終於係64bit
仲要有返真dark mode 唔再係灰色background
佢官網係咪thedisk.me?
冇錯
thedise.me
S21上到an 13未?
出左幾個星期了
通常game先出事,我用s22u定z fold 4間唔中都要我reload部份game如pkmgo
壞機整太貴 trade 邊部好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞