Samsung Galaxy 討論區 (219) One UI 5已出

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
都係價錢問題姐
下一代A 加量唔加價咪得
當S23繼續8GB ram嘅時候 A系spec基本上都冇咩野好加
你極度需要驗眼
有用s10plus 做對比 s10plus冇眼刺 s21fe 有

自然同鮮艷 分別都好大

總之s21fe個mon 就唔適合我了
平價版應該用E系列AMOLED

旗艦用M系列

會唔會光度有影響
拎部真旗艦同假旗艦比
咁又唔係比 全部性能

只係講一下 刺眼問題 可以比既

我用我媽個部 samsung 中階機 都冇刺眼問題
講真三星每年都唔好搞咩設計,反正你部部機年年都差唔多樣。衰d咁講睇下d大陸廠啦,總之佢地有咩spec你就出返部唔多樣spec,唔好再搞咩exynos或者奇奇怪怪gimmicks 野(黎緊你s23唔好掂咩超頻啦),專心搞好個UI介面同實際功能再整粒大電池,同大陸廠比你markup 20-30%我都收貨啦。
記得S20FE係用支那芒, 唔知S21FE係咪呢
s22fe用exynos 2300 唔知比咩反應好,支那出嘅同級對手用緊8+g1 完全屌打
今期連歐洲人都忍唔住出聲,最後s23終於冇exynos機,如果唔係你估Samsung 唔想係s23歐洲版繼續用佢d exynos ?
同埋都2023年三星粒電仲係細到咁,大佬你s22/s23作為一年一部旗艦機,仲係得3千幾電,大陸廠d同級機都4千幾5千電啦 。
原來三叔keyboard靜雞雞多咗個text extract功能,直接响打字嗰度開相機做ocr,幾方便。
黎緊A54用1380,好似傳聞跑分終於接近高通係2021年出嘅778G,但係唔知功率耗電呢?
睇返1280……
有,快去買
S23 有消息幾時出未?
我用緊A52s冇諗住再用S系(以前用過SIII)

我手機之前鍾意放心口袋,A52s係大部咗D,不過而家習慣咗用電話繩就OK
斜孭果隻
Watch 5 pro price.com做緊2488
值唔值得入手
麻麻,5系sensor同soc都無進步
我都係想用s23 ,細部D
想單手用到
Samsung Galaxy 討論區 (220) 新年快樂 S23傳2月初發佈
https://lih.kg/3263763
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞