香港已死,移民討論(2)

441 回覆
29 Like 26 Dislike

我本身識識地 spanish ,有咩好處

想移民過去荷蘭

仲讀緊書就去荷蘭/德國讀master,有 master以上學歷可以考慮荷蘭 orientation year 同 EU Blue Card

荷蘭post:
https://lihkg.com/thread/277776/

其實荷蘭人英文幾好,但係你想去荷蘭唔係應該學荷蘭文咩
btw 西班牙經濟唔好,有四份一後生仔失業
你識西班牙文去南美比較有機會 e.g. 隔離post有巴打去左智利
有冇移民歐洲嘅巴打分享下

知有個朋友去讀MASTER跟著搵到野做.佢有 employer sponsored visa.
不過一定要識french,german, spanish 要睇你去邊

想移民過去荷蘭

去europe做野除非 MNC 英文唔係好多人識. Paris , Berlin 都唔太多.

同埋你考B2 or C1 level 可以讀master 又平.

有2個問題想問.

你working holiday 除左按摩師重做過咩工? 搵唔搵到原本係做緊果行. 我做IT的

其實係唔係不斷EXTEND VISA夠7年就得?

農場、肉廠都做過 辛苦到傻
捱過之後再做返按摩覺得好輕鬆

住夠7年無用架喎
你要肯定你個visa可以轉pr
下年3月出兩個visa取代457
一個兩年期visa最多續兩年
一個4年期visa三年後可以轉pr
有冇巴打係同外國籍既女女結婚入籍架

有朋友為左pr溝單親媽媽😳

有冇得比我溝

有錢肯溝就有架啦
但你甘心取肥婆拎pr?
如果你哋移民,記得對中共祼官子女妻埋手威脅佢出賣中共套情報迫佢哋做無間道,分一弓卜竹

人地都逃離中國啦
識香港人 鬼佬做fd
藍領「HVAC」直接飛去澳洲搵工,成功率高唔高!

利申:英語好差

唔識英文搵條毛
幫華人搵工100個99個都剝削你

有冇得比我溝

個女仔係鬼妹?真係會受溝?唔介意我問下佢地幾歲ma

十足十啲大陸女人為左黎香港而嫁呀伯

真係

比政府發現假結婚 隨時可以收返居留權 即時遣返

認真溝返件囉各位巴打

咁搵份工重易

事實証明

有冇得比我溝

真係

認真溝返件囉各位巴打

咁搵份工重易

事實証明

你可以當後路
如果真係想移民嘅話
但真係努力過先啦

有冇得比我溝

真係

認真溝返件囉各位巴打

咁搵份工重易

事實証明

你可以當後路
如果真係想移民嘅話
但真係努力過先啦

我係Canada PR 啦

計埋讀書住咗10年都無女啊

真係

認真溝返件囉各位巴打

咁搵份工重易

事實証明

你可以當後路
如果真係想移民嘅話
但真係努力過先啦

要求太高定點
覺得自己問題定人地問題
要搵實有 唔係返香港搵個想移民嘅絲打跟你出走

真係

認真溝返件囉各位巴打

咁搵份工重易

事實証明

你可以當後路
如果真係想移民嘅話
但真係努力過先啦

要求太高定點
覺得自己問題定人地問題

自己社交從小有問題,又好怕多人嘈雜嘅場合
以前識過嘅好多返咗香港,我自己又去咗其他省

真係

認真溝返件囉各位巴打

咁搵份工重易

事實証明

你可以當後路
如果真係想移民嘅話
但真係努力過先啦

要求太高定點
覺得自己問題定人地問題

知問題就慢慢學慢慢改
天下無難事 只怕有心人

真係

認真溝返件囉各位巴打

咁搵份工重易

事實証明

你可以當後路
如果真係想移民嘅話
但真係努力過先啦

要求太高定點
覺得自己問題定人地問題

知問題就慢慢學慢慢改
天下無難事 只怕有心人

多謝
最近幾年都困擾咗我好耐,一直嘗試放膽同對人好d不過一直冇咩進展
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易
但我想讀master 之後移

你一講我又諗到一個無錢無技術英文廢都可以移民澳洲嘅方法
就係女嫁鬼佬
男娶single mother

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女
係可以係centrelink出面洗錢溝單親媽媽結婚移民
越肥越醜越容易 但好大犧牲

屌鬼妹
邊算犠牲

有2個問題想問.

你working holiday 除左按摩師重做過咩工? 搵唔搵到原本係做緊果行. 我做IT的

住夠7年無用架喎

我都諗住之後過黎讀按摩課程再搵野做
巴打你係咪直接搵按摩既工

真係

認真溝返件囉各位巴打

咁搵份工重易

事實証明

你可以當後路
如果真係想移民嘅話
但真係努力過先啦

要求太高定點
覺得自己問題定人地問題

知問題就慢慢學慢慢改
天下無難事 只怕有心人

多謝
最近幾年都困擾咗我好耐,一直嘗試放膽同對人好d不過一直冇咩進展

巴打多謝你之前比federal skill worker 資料我. 我大既計過下D分 quebec 應該有機會 . (如果有埋degree就好 ) 其他地區應該難D (quebec 識法文加多唔小分)

有2個問題想問.

住夠7年無用架喎

你知唔知水電風火 個situation 係點 有冇身邊朋友做緊???
按摩工點搵 (我唔識按摩)

有冇得比我溝

有錢肯溝就有架啦
但你甘心取肥婆拎pr?

去澳洲做 pick-up artist

你可以當後路
如果真係想移民嘅話
但真係努力過先啦

要求太高定點
覺得自己問題定人地問題

知問題就慢慢學慢慢改
天下無難事 只怕有心人

多謝

巴打多謝你之前比federal skill worker 資料我. 我大既計過下D分 quebec 應該有機會 . (如果有埋degree就好 ) 其他地區應該難D (quebec 識法文加多唔小分)

加油
Quebec / Montreal 好正

真係

認真溝返件囉各位巴打

咁搵份工重易

事實証明

你可以當後路
如果真係想移民嘅話
但真係努力過先啦

要求太高定點
覺得自己問題定人地問題

知問題就慢慢學慢慢改
天下無難事 只怕有心人

多謝

搵個高登巴打結婚咪得囉,肯定好多計傾,傾唔夠又可以玩棍
有冇加拿大巴打分享下

唔好住Toronto downtown,好撚殘好多大陸人

Scarborough 唔係重多?
好耐無翻去

起碼冇咁殘,又冇咁多乞丐,downtown日光日白都會有醉酒佬r你比錢佢

係dollar Rama

成日門口都有幾個訓係到

列治文仲有冇香港人喺度?
有冇加拿大巴打分享下

唔好住Toronto downtown,好撚殘好多大陸人

Scarborough 唔係重多?
好耐無翻去

起碼冇咁殘,又冇咁多乞丐,downtown日光日白都會有醉酒佬r你比錢佢

係dollar Rama

成日門口都有幾個訓係到

列治文仲有冇香港人喺度?

Richmond暫時都係廣東話通行
不過多咗好多大陸台灣人就真

想移民過去荷蘭

仲讀緊書就去荷蘭/德國讀master,有 master以上學歷可以考慮荷蘭 orientation year 同 EU Blue Card

荷蘭post:
https://lihkg.com/thread/277776/

其實荷蘭人英文幾好,但係你想去荷蘭唔係應該學荷蘭文咩

我本身為興趣讀spanish,最近開始打算移民,學dutch我可以讀多樣,本身對language好有興趣,想問下唔過去讀master有冇可能拎到working visa過去搵工?
有冇移民歐洲嘅巴打分享下

知有個朋友去讀MASTER跟著搵到野做.佢有 employer sponsored visa.
不過一定要識french,german, spanish 要睇你去邊

想移民過去荷蘭

去europe做野除非 MNC 英文唔係好多人識. Paris , Berlin 都唔太多.

同埋你考B2 or C1 level 可以讀master 又平.

讀master幾錢左右?我上網睇閒閒地都要十幾萬一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞