香港已死,移民討論(2)

441 回覆
29 Like 26 Dislike
請問個英語試係academic 果個要全6嗎?

要general training
academic 唔承認

如果係NZ 就兩個都得, 唔睇細分, final 夠6.5 就得

Academic 全 6.5 , 要全6 pass general training 難嗎

原來NZ兩個都得

GT同Academic考差唔多嘢 全6應該ok 睇臨場la

Academic 全 6.5 , 要全6 pass general training 難嗎

原來NZ兩個都得

GT同Academic考差唔多嘢 全6應該ok 睇臨場la

見啲人話[頭盔]通常[/頭盔]GT 會高0.5 分
有冇巴打係行489 (澳洲)?
仲有有冇人係澳洲搵到自己個行既工
push
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

北歐未必一定好似你想像中咁美好
因為北歐嘅自殺率都幾高
係由於佢哋好多時都係寒冷冰天雪地嘅天氣底下生活
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

就係想住係arctic circle附近
可以睇下midnight sun, 又少人口 空氣好
香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住
唔好就係上網會冇香港咁快 買野唔方便
不過呢個係我老公既idea 我唯有認同
對我黎講去邊度都好, 唔係香港就得
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

紐西蘭南部都應該滿足你嘅要求
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

紐西蘭好似好難移
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

有d北美小城市都可能啱你
不過midnight sun 就咪搞,冬天連續十幾無太陽光
好多人因為咁有Seasonal affective disorder有關嘅心理病
我係美加邊境附緊(北緯47度),冬天有一個月倒返工8am未天光,放工5pm就差小小黑齊。可想而知上高d情況會更差
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

紐西蘭好似好難移

紐西蘭比較難
所以諗住佢去咗澳洲拎咗永久居民先之後再去紐西蘭
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

紐西蘭好似好難移

紐西蘭比較難
所以諗住去咗澳洲拎咗永久居民先之後再去紐西蘭
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

紐西蘭好似好難移

紐西蘭比較難

澳洲唔夠好咩?
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

紐西蘭好似好難移

紐西蘭比較難

澳洲唔夠好咩?

只係比較鍾意紐西蘭嘅風景
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

紐西蘭好似好難移

應該淨係可以移去歐洲
同諗過去美國不過冇門路
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

好多人因為咁有Seasonal affective disorder有關嘅心理病
我係美加邊境附緊(北緯47度),冬天有一個月倒返工8am未天光,放工5pm就差小小黑齊。可想而知上高d情況會更差

果度多唔多人? 會唔會好似香港咁 成街蝗?
同埋生活節奏會唔會慢香港好多?
果度既人應該會快樂d
留名
儲夠錢想第日移民去北歐
希望5年內實行到
睇人地住挪威生活好寫意
香港就.......

因為北歐嘅自殺率都幾高
陽光普照嘅日子十分之少
所以揀北歐最好都係丹麥

香港太多人,見到人都厭
想去d無咩人口既地方住

果度多唔多人? 會唔會好似香港咁 成街蝗?
同埋生活節奏會唔會慢香港好多?
果度既人應該會快樂d

我住緊呢個小鎮10000人口,唔超過10個華人。我本身唔中意香港嗰種大都會,不過老實講我情願多d人,而家買鮮肉鮮菜有時要渣1.5小時車到城市買on99

我個人睇到嘅就算係大城市嘅中國人都比印象中嘅中國人好。一般相處唔成問題,有時香港人重麻煩 (我住過Vancouver Toronto兩個大市)

小鎮的確係生活慢d,不過我呢算係工業小鎮所以都唔係完全慢,係無香港個隻趕頭趕命。同埋好似大家識得大家咁。老人家好熱情同好多嗲,有時過晒火 周時係街唔識都會同人打招呼
苦惱緊一樣野,移民台灣醫療技術物價相宜,但係教育差,有冇方法可以解決呢個問題?國際學校?
苦惱緊一樣野,移民台灣醫療技術物價相宜,但係教育差,有冇方法可以解決呢個問題?國際學校?

冇架wo,過幾年台灣都點歸中國做台灣省,你expect可以點解決?

冇架wo,過幾年台灣都點歸中國做台灣省,你expect可以點解決?

移民台灣不如唔好移

移民台灣不如唔好移

咁但係,係生活各個層面上唔鍾意歐美國家,台灣屋企人同我自己都比較喜歡,如果只係諗自己就會想去日本,但係要計劃下一代嘅教育先最頭痛

認真討論,成個台灣都唔鍾意共產黨,就算依家經濟差,大部份人依然對中共保持敵對狀態,武力征服台灣,純粹嘴砲,現實上難以執行,中共會傾向想用經濟影響多過一次過反枱,而且一反枱你就唔係淨係得台灣同你打,更加唔使講中共嘅裝備同埋接近零嘅實戰經驗

移民台灣不如唔好移

台灣- 錢, 政治問題
日本- 老屎弗規矩,排外
香港- 政治問題, 空氣食物開始有問題

三邊既都好大舊屎
要搞都唔知點揀

其實我都諗唔到有邊個地方冇問題,澳洲紐西蘭歐洲經濟差,傾向中國資金,房地產又比中國人炒起左,啲中國人個個都想做李嘉誠,係咁買地,近呢幾年中國趁住經濟起飛發揮嘅影響力,搞到其實你去到邊度都係一啖砂糖一啖屎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞