香港已死,移民討論(2)

441 回覆
29 Like 26 Dislike
有冇移民歐洲嘅巴打分享下

知有個朋友去讀MASTER跟著搵到野做.佢有 employer sponsored visa.
不過一定要識french,german, spanish 要睇你去邊

我本身識識地 spanish ,有咩好處

想移民過去荷蘭

去europe做野除非 MNC 英文唔係好多人識. Paris , Berlin 都唔太多.

同埋你考B2 or C1 level 可以讀master 又平.

讀master幾錢左右?我上網睇閒閒地都要十幾萬一年

睇國家
好多國家都唔使學費
你慳啲洗€8000一年
通常讀兩年
唔好諗住半工讀
即係銀行戶口有15萬港紙就可以起程

我都諗住之後過黎讀按摩課程再搵野做
巴打你係咪直接搵按摩既工

按摩而家無得移民架啦
讀d係mltssl職業表上嘅科啦

你知唔知水電風火 個situation 係點 有冇身邊朋友做緊???
按摩工點搵 (我唔識按摩)

無 但急缺職業黎 可以移民
按摩無得移民唔洗諗啦
諗著去/去左美帝嘅巴打有無人知波士頓咩環境

你知唔知水電風火 個situation 係點 有冇身邊朋友做緊???

按摩無得移民唔洗諗啦

想問你覺得去澳洲讀水電風火 好 定係 香港讀????

按摩無得移民唔洗諗啦

緊係澳洲 加5分
degree畢業申請485兩年期visa慢慢諗移民之路都仲得
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易
但我想讀master 之後移

你一講我又諗到一個無錢無技術英文廢都可以移民澳洲嘅方法
就係女嫁鬼佬
男娶single mother

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女
係可以係centrelink出面洗錢溝單親媽媽結婚移民
越肥越醜越容易 但好大犧牲

仲好肥大🤦🏻‍♂️
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易

就係女嫁鬼佬

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女

仲好肥大🤦🏻‍♂️

識一個fd真係食左
話豬扒都係肉 大不了拎左pr之後幾年後離婚

按摩無得移民唔洗諗啦

緊係澳洲 加5分
degree畢業申請485兩年期visa慢慢諗移民之路都仲得

https://www.google.com.hk/search?q=australia+trade+school&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwi2xaWemo3VAhUBULwKHUdzC4YQvwUIIigA&biw=1745&bih=885

有冇邊間tradeschhol好介紹. 我睇到唔少negative reviews 頭幾間.

你degree讀邊科?
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易

就係女嫁鬼佬

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女

仲好肥大🤦🏻‍♂️

識一個fd真係食左

岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易

就係女嫁鬼佬

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女

仲好肥大🤦🏻‍♂️

識一個fd真係食左

佢點識到個D女
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易

就係女嫁鬼佬

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女

仲好肥大🤦🏻‍♂️

識一個fd真係食左

食食下就慣啦.
移民去台灣有冇得諗
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易

就係女嫁鬼佬

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女

仲好肥大🤦🏻‍♂️

識一個fd真係食左

想問下讀TAFE 2年後搵工 有冇得諗??值唔值得 我睇過差唔多要AUD 10000

利申 我IELTS 有7

真心求教
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易

就係女嫁鬼佬

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女

仲好肥大🤦🏻‍♂️

識一個fd真係食左

想問下讀TAFE 2年後搵工 有冇得諗??值唔值得 我睇過差唔多要AUD 10000

真心求教

25-32歲 - 30分
英文 - 10分
澳洲tafe - 10分
2年澳洲讀書 - 5分

你爭工作經驗。 你grad之後有一年本地經驗有多5分

你本身有無deg?有嘅學歷可以到時用deg grad身分又多5分
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易

就係女嫁鬼佬

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女

仲好肥大🤦🏻‍♂️

識一個fd真係食左

真心求教

英文 - 10分
2年澳洲讀書 - 5分

你本身有無deg?有嘅學歷可以到時用deg grad身分又多5分

我就係冇degree 係唔係夠 60分就可以排 189,190?? 假設 我讀完搵到工又係個occupation list 上面 係咪就得

讀DEGREE又貴同埋冇咁多時間, 你會點睇???

THANKS
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易

就係女嫁鬼佬

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女

仲好肥大🤦🏻‍♂️

識一個fd真係食左

真心求教

英文 - 10分
2年澳洲讀書 - 5分

我就係冇degree 係唔係夠 60分就可以排 189,190?? 假設 我讀完搵到工又係個occupation list 上面 係咪就得

讀DEGREE又貴同埋冇咁多時間, 你會點睇???

THANKS

你入個tg gp問,多啲人答你,嗰邊有幾個巴都打算行tafe條路
有冇巴打一齊考美軍

http://www.ntdtv.com/xtr/b5/2017/06/30/a1331288.html
你放棄啦
嚟緊年尾搬去美帝 好緊張

Good Luck Bro!

You need to accept that the US will be different from Hong Kong. Things may not be as good as you think.

Remember to get US citizenship as soon as you can.
大家技術移民會唔會經香港既移民公司搞?

How about the UK? Similar health system and the use of English language.
有冇移民歐洲嘅巴打分享下

What do you want to know about the UK?
有冇巴打係同外國籍既女女結婚入籍架

有朋友為左pr溝單親媽媽😳

有冇得比我溝

有錢肯溝就有架啦
但你甘心取肥婆拎pr?

去澳洲做 pick-up artist

What is a pick-up artist?

Do you mean a make-up artist?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞